Anna fra Den anden verden fik brækket næsen

Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Fanny Leander Bornedal fra DRs julekalender "Den anden verden" fik brækket næsen af en stuntman. Det skete under indspilningen af fjerde sæson af den dansk-svenske krimiserie "Broen".

Fanny Leander Bornedal, 16, er kommet galt afsted under optagelserne til fjerde sæson af den dansk-svenske krimiserie "Broen". En stuntman kom til at brække hendes næse i en scene, hvor hun og en veninde skulle fjernes af to vagter. 

- I scenen hvor veninderne ikke vil have, at vagterne skiller dem ad, får Fanny en arm eller en hånd i hovedet og brækker næsen. Vi tilbød hende efterfølgende at skifte hende ud med en anden skuespiller. Men Fanny er superambitiøs og ville meget gerne fortsætte. Uheldet skete en fredag, og mandag var hun klar igen, fortæller producent Bo Ehrhardt fra Nimbus Film, som producerer "Broen".

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Gipsskinne på næsen

Fanny Leander Bornedal, der lige nu kan ses i en af hovederollerne i DRs julekalender "Den anden verden", måtte i nogle dage gå med en lille gipsskinne på næsen, men er fuldt funktionsdygtig igen.

SE BILLEDERNE: Flotte Janus fra "Den anden verden"

Hendes far, filminstruktør Ole Bornedal, har i dagbladet Politiken brugt episoden til at problematisere sikkerhedsniveauet i dansk film. Også set i lyset af Bodil Jørgensens traktorulykke for nogle år siden.

- Man skal bruge meget mere energi på skuespillere, som bliver presset til farlige stunts. Som vi eksempelvis så det med Bodil Jørgensen. Et andet eksempel er min egen datter, som i øjeblikket medvirker i "Broen", hvor en stuntman brækkede næsen på hende, fordi han ikke mente, at de skulle øve en scene inden optagelse.

- Der kan det være meget svært, ja nærmest umuligt, for en skuespiller at vurdere risikoen ved en scene, og der skal der være folk, der kan træde ind og sige fra, siger Ole Bornedal til Politiken.

Nyd prinserne fra "Den anden verden" i galleriet herunder.

(Artiklen fortsætter under galleriet)

Undersøgelse i gang

Bo Ehrhardt forstår godt, at Ole Bornedal som far er oprevet. Men han bedyrer, at scenen var forberedt og indøvet. Ikke desto mindre understreger han, at "sikkerhed ikke er noget, man kan gøre for meget ud af", og derfor har Nimbus Film iværksat en undersøgelse af hændelsen og inddraget både Producentforeningen og Skuespillerforbundet for at finde ud af, om der er noget, man kan lære af uheldet.

LÆS MERE: Mød tvillingesøstrene fra Den anden verden

- Vi gennemgår alle scener igen og ser på, om der er noget i sikkerheden, vi ikke har været opmærksomme på og derfor kan optimere. Efter Bodil Jørgensens ulykke er der ekstremt meget fokus på sikkerhed i filmbranchen, og det skal der også være, siger Bo Ehrhardt.  

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Fanny og Ole Bornedal.

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden