Anna-Kathrine er ude af Den store bagedyst: Sådan har hun det med dommernes beslutning

Anna-Kathrine Dybtved 

Anna-Kathrine Dybtved 

Foto: DR
Årets semifinale i "Den store bagedyst" var uhyre tæt, men Anna-Kathrine Dybtved er helt ok med, at der ikke var plads til hende i finalen.

Lørdag var det semifinaletid i årets sæson af ”Den store bagedyst”, og her skulle de fire tilbageværende deltagere bage dommernes og Timm Vladimirs favoritter.

Der var spænding lige til det sidste, men det blev 27-årige Anna-Kathrine Dybtved, der trak det korteste strå og måtte forlade konkurrencen lige før målstregen.

Tæt semifinale

- Det var mit indtryk, at semifinalen var meget tæt, og jeg følte, det lige så godt kunne have været mig, der stod i finalen. Men jeg har det helt okay med det, for det er sjovt at bage, men det er også hårdt. Jeg var ved at være klar til, at det skulle slutte, siger Anna-Kathrine og fortsætter:

- Jeg var meget afklaret omkring det. Jeg havde overhovedet ikke turde håbe på, jeg kunne komme i finalen. Men jeg tror også, at semifinalen er det klart bedste program, jeg har haft. Jeg fik ikke ret meget kritik i forhold til, hvad jeg plejede.

Anna-Kathrine nåede sit mål

Til at begynde med var Anna-Kathrines eneste mål, at hun bare gerne ville til casting. Lige pludselig var hun blandt de 10 udvalgte, der skulle vise deres evner i teltet på Clausholm Slot, og så drømte hun om at nå til program fem. 

- Efter program fem havde jeg nået mit mål, og så skulle det bare være sjovt. Jeg har lavet ting, der måske ikke altid er faldet i dommernes smag og har også fået kritik for det. Men på det tidspunkt tænkte jeg, at dommerne måtte sige, hvad de ville. Nu gør jeg det, jeg synes er sjovt, og det var vigtigt for mig hele vejen igennem at være kreativ.

Anna-Kathrine Dybtved 
Foto: DR

Anna-Kathrine Dybtved 

Kæresten var en stor støtte

Gennem flere uger havde Anna-Kathrine forberedt sig på, at det var hendes tur til at ryge hjem. Faktisk havde hun og kæresten booket hotelophold og lignende siden program seks, men det blev udskudt igen og igen, fordi hun blev ved med at komme videre i programmet.

Dagen efter semifinalen tog hun og kæresten derfor på et velfortjent glampingophold.

- Han har været så støttende og har taget uendelige mængder opvask og tårer og frustrationer.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

En vild rejse 

For Anna-Kathrine, der til daglig arbejder som gymnasielærer, har det været en fantastisk oplevelse at være en del af ”Den store bagedyst”.

- Jeg elsker at rejse, men det har vi ikke kunnet i lang tid, så for mig har det været en fuldstændig vild rejse, hvor jeg har fået så mange oplevelser og lært nogle mennesker at kende, som jeg ellers aldrig ville have mødt. Selv om vi er forskellige, har vi kagen til fælles, og det har givet os et særligt bånd.

Semifinalisterne i "Den store bagedyst". 
Foto: DR

Semifinalisterne i "Den store bagedyst". 

Hårdt at få kritik

Men hun lægger heller ikke skjul på, at de mange uger med optagelser, ideudvikling og uendelige mange timer i køkkenet også har været en hård omgang.

- Det har taget tid og været lidt hårdt psykisk at få så meget kritik gang på gang i så mange uger for noget, man har brugt mange timer og tanker på. Men nu står jeg bagefter på den anden side og synes, jeg er megasej, siger Anna-Kathrine med et smil.

På lørdag bliver det afgjort, om det er Anelise, Frederik eller Sæþór, der kan kalde sig for vinder af ”Den store bagedyst” 2021.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden