ARVINGERNE: Det sker i sidste sæson

Carsten Bjørnlund, Marie Bach Hansen, Mikkel Boe Følsgaard og Trine Dyrholm (fra venstre) er arvingerne. 

Carsten Bjørnlund, Marie Bach Hansen, Mikkel Boe Følsgaard og Trine Dyrholm (fra venstre) er arvingerne. 

Foto: Hanne Juul
Den 1. januar kl. 20 sendes første afsnit i den tredje og sidste sæson af DR1’s dramaserie ”Arvingerne”. De fire arvinger har sluttet fred med deres skæbne, men så sker der noget i næste generation, og intet er som før.

Veronika Grønnegaard behøver ikke længere rotere i sin grav, når tredje og sidste sæson af ”Arvingerne” nytårsdag har premiere på DR1.

Hendes fire børn, Gro (Trine Dyrholm), Emil (Mikkel Boe Følsgaard), Frederik (Carsten Bjørnlund) og Signe (Marie Bach Hansen) har omsider fundet fred med sig selv, hinanden og deres skæbner.

Og ikke nok med det. Hvor Signe arvede Grønnegården, har Veronikas barnebarn, Hannah (Karla Løkke), arvet hendes kunstner-gén. Således ånder alt tilsyneladende fred og fordragelighed på Grønnegården, hvor Hannah og hendes kunstnergruppe har fået lov til at arbejde i kælderen af Signe.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Voldsomme begivenheder

Men Hannahs kunst er af en noget farligere og langt mere aktivistisk art end farmorens.

Hun er optaget af verdens uligheder og den grove udnyttelse af Jordens ressourcer, og snart igangsætter hendes kunstnergruppe en kæde af voldsomme begivenheder, der får indvirkning på alles liv.

Da vi forlod familien efter sæson to, var det i kølvandet på Hannahs forældres traumatiske skilsmisse. Hendes far, Frederik, reagerede voldsomt, men han er i mellemtiden flyttet til USA, hvor han i Californien har opbygget en succesfuld advokatvirksomhed.

Han har fået styr på nerverne og vender for en stund hjem for at slutte fred med sin ekskone, Solveig (Lene Maria Christensen), der i mellemtiden er blevet gift, og starte på en frisk med børnene.

Men det begynder dårligt, da han dukker op til Hannahs fernisering og bliver stærkt oprevet over, hvad hun har gang i.

LÆS MERE: Sidste dag med Arvingerne

Gro støtter de unge kunstnere

Gro er direktør i Kunsthallen og vært for Hannahs udstilling i et nyt rum for ung, nyskabende kunst. Hun bliver ligesom Frederik chokeret, efterhånden som den aktivistiske kunstperformance skrider frem, men modsat ham bliver hun tændt af de unges ideer og støtter dem fortsat efterfølgende .., indtil alt går galt, og alting skrider under hende.

Arvingerne hvirvles ind i et drama

Hjemme på Grønnegården har Signe travlt med at etablere sit økologiske landbrug. Det går ikke stille af i lokalsamfundet, hvor hun snart kommer op mod stærke kræfter.

Ud over Hannah og hendes kunstnergruppe har Signe også givet husly til Emil. Han bliver venner med kunstnerne, suger energi af deres engagement og bliver som den eneste af de fire søskende indviet i deres vilde planer, hvilket til sidst sætter ham på en alvorlig moralsk prøve.

Pludselig er alle arvingerne hvirvlet ind i et drama, der tvinger dem til at tage stilling til en verden, der er langt større end dem selv. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden