Atlantic Crossing: Havde kronprinsesse Märtha og Roosevelt en affære?

Kronprinsesse Märtha og præsident Franklin D. Roosevelt i "Atlantic Crossing".

Kronprinsesse Märtha og præsident Franklin D. Roosevelt i "Atlantic Crossing".

Foto: DR
I DR-serien ”Atlantic Crossing” har kronprinsesse Märtha et nært forhold til USA’s præsident Franklin D. Roosevelt. Mange har spekuleret på, om de var mere end venner.

Den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt har et godt øje til kronprinsesse Märtha i DR-serien ”Atlantic Crossing”, og forholdet mellem dem er blevet tættere og tættere i løbet af den tid, hun har boet i USA.

I sjette afsnit fik Märtha besøg af sin ægtemand, kronprins Olav, og han var synligt jaloux og overbevist om, at hans kone havde en affære med præsidenten. Det benægtede hun dog.  

”Atlantic Crossing” er fiktion baseret på virkelige hændelser, så hvad er sandheden egentligt om forholdet mellem kronprinsesse Märtha og Roosevelt under anden verdenskrig?

Var betaget af Märtha

Seriens forfattere har udtalt, at de har digtet historien ud fra, hvad de mener er sandsynligt, men ifølge den norske historiker Trond Noren Isaksen havde Märtha og Olav ikke nogen stor ægteskabskrise.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Han har udgivet bogen ”Kronprinsessens krig: Den sande historie om Märtha og Roosevelt” og har interviewet flere personer, som så kronprinsessen og præsidenten sammen.

- Det er muligt, at Roosevelt var lidt betaget af Märtha, lige som mange andre mænd har været af charmerende, yngre kvinder. Men der er intet, som tyder på, at de to havde en affære, eller at præsidenten i det hele taget var seksuelt aktiv efter, at han i 1921 blev lam fra livet og ned, siger Trond Noren Isaksen til Aftenposten.

Den sande historie

Den norske historiker mener, at rygtet om, at Märtha og Roosevelt havde en affære, blev startet af præsidentens modstandere som et led i en sværtekampagne.

Det er op til folk selv at beslutte, hvad de tror er sandt og falsk, men han er ikke selv i tvivl.

- Jeg mener, at dette er den sande historie. Jeg har brugt kilder, som fortæller om, hvad der foregik bag kulissen, og sandheden er, at de havde en relation, som var både personlig og politisk.

Dramaserien ”Atlantic Crossing” sendes søndage kl. 20.00 på DR1.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden