Tirsdag, 25. december 2018 - af Lisbeth Grube

Bag med bagedyst-Jon: Her er hans bedste julekage

Jon Edlund.
Jon Edlund.
Foto: Lars Aarø
Jon Edlund, som er med i ”Den store jule- og nytårsbagedyst”, deler en opskrift på julebag med BILLED-BLADETs læsere.

Juledag, den 25. december, er Jon Edlund tilbage i bageteltet i en festlig udgave af ”Den store jule- og nytårsbagedyst” på DR1.

Inden det går løs med tryllerierne, kan du varme op ved at bage én af Jons julefavoritter.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

- Det er en opskrift på en superlækker krydret julekage, vi altid plejer at bage herhjemme, fortæller 25-årige Jon Edlund, som har en svensk far.

Blød og julet peberkage (svensk pepparkaka)

Du skal bruge:
100 g smør

2,5 dl brun farinsukker

2 store æg

1,5 dl creme fraiche eller yoghurt

3 dl hvedemel

1 spsk kanel

1 tsk stødt nelliker

1 tsk stødt ingefær

1,5 tsk bagepulver

 

1) Pisk smør og farinsukker sammen i en stor skål.

2) Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk det hurtigt sammen.

3) Bland cremefraichen eller yoghurten i dejen, og sigt melet i til sidst. Brug en dejskraber til at vende dejen sammen.

5) Bland krydderier og bagepulver i og hæld dejen i en smurt form.

6) Skal bages midt i ovnen v. 175 grader i ca. 35-40 minutter.

TIPS: Du kan bruge en almindelig springform eller en sjov form, som kan give kagen et flot mønster. Men husk at smøre formen inden og drys evt. med en lille smule mel – så du er sikker på kagen kommer ud af formen!

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!
Foto: Privat

 

 

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden