17. feb. 2019
Af Karina Didriksen

Bedrag-stjernen Thomas Hwan: Sådan var det at spille Alf

Thomas Hwan.
Thomas Hwan.
Foto: Martin Høien
Skuespilleren Thomas Hwan har forberedt sig godt på rollen som Alf, der i tredje sæson af TV-serien ”Bedrag” er ramt af posttraumatisk stress.

Det var en stor oplevelse for 36-årige Thomas Hwan at spille efterforskeren Alf i tre sæsoner af ”Bedrag”.

Hans karakter har udviklet sig og er blevet en af de bærende roller i DR-serien.

- Det har været skønt og sjovt, og jeg har lært virkelig mange ting. Jeg startede med at være et sidekick til Thomas Bo Larsen, men nu har jeg selv fået lov at være i fokus, og det var fedt at være med til at ryste posen, siger Thomas Hwan til BILLED-BLADET og sætter ord på sin karakter:

- Alf er på mange måder en helt almindelig fyr, som passer sit arbejde og er rimelig regelret. Men så ud af det blå bliver han udsat for noget, han ikke kan gøre for, da han bliver skudt. Det er virkelig traumatisk for ham og får en massiv indflydelse på hans liv. Han er nødt til at træde ved siden af for at kunne være i sig selv.

Research på rollen

Alf blev skudt af ”Svenskeren” i sæson to af ”Bedrag” og lider nu af posttraumatisk stress (PTSD). Det er en psykisk lidelse, der kan udvikle sig efter en voldsom hændelse.

- I min research har jeg talt med folk, som har lidt af PTSD og har været i samme situation. Man føler, at man løber panden mod muren og er nødt til at have noget hjælp, men ved ikke, hvor man skal få den fra, forklarer Thomas Hwan og tilføjer:

- Alf ender så med at købe piller på gaden, og det, synes jeg virkelig, er en trist løsning. Han er et menneske, der er ved at falde fra hinanden.

Hvordan det hele ender for efterforskeren Alf, må fans af serien vente med at finde ud af.

I aften - søndag den 17. februar - kl. 20.00 på DR1 sendes det syvende og fjerde sidste afsnit af ”Bedrag”.

https://imgix.billedbladet.dk/martin_munch.jpg
Foto: Martin Munch/DR

Læs mere om: