2. apr. 2018
Af af Stine Ramlyng og Henrik Salling

Bente Scavenius fra Kunsten at blive snydt: Jeg er en travl bedstemor

Bente Scavenius
Bente Scavenius
Foto: Lars H. Laursen / BILLED-BLADET
Kunsthistoriker Bente Scavenius har ingen planer om at trappe ned for arbejdet trods sine 73 år.

Hun holder et hav af foredrag og arbejder desuden som kunstkritiker på Børsen. Mandag efter mandag har vi desuden kunnet følge Bente Scavenius i først "Danmarks bedste portrætmaler" og siden i "Kunsten at blive snydt".

I sidstnævnte dyster almindelige danskere om at genkende kopien blandt originalerne.

Udover at være forfatter til godt 20 kunstbøger er hun også mor til to børn, skuespilleren Beate Bille og sønnen Peder. Og så er hun også kendt for sit nære venskab med dronning Margrethe, som hun og hendes mand, Joen Bille, har kendt i mange år.

Introducerer børnebørn for kunst

Den 73-årige kunsthistoriker, der har tre børnebørn, er en travl dame. Men hun har ikke for travlt til at introducere børnebørnene for den kunst, som hun selv elsker så højt.

- Jeg har haft Fernanda (Beate Billes datter red.), som nu er syv år, med på Statens Museum for Kunst. Men jeg gør jo ikke nok. Jeg har jo en kalender, som er meget stram, og jeg er nok ikke drømmen af en bedstemor, siger Bente, som dog ingen planer har om at stoppe med at arbejde.

- Mit fag er jo blevet mit liv, og det holder mig i gang. Jeg føler mig ikke som pensionist og har indtil for ganske nylig ikke modtaget pension, siger kunsthistorikeren i et stort interview i denne uges BILLED-BLADET.

https://imgix.billedbladet.dk/20170910_kh_bu6q2866.jpg
Beate Bille med datteren Fernanda, Joen Bille, Bente Scavenius og sønnen Peder.
Foto: Krestine Havemann/BILLED-BLADET

Læs mere om: