Berørt Stéphanie Surrugue fra grotten i Thailand: Jeg jublede af glæde

Stéphanie Surrugue

Stéphanie Surrugue

Foto: Krestine Havemann

DR's Stéphanie Surrugue har fulgt dramaet med de 12 indespærrede drenge og deres træner i Thailand helt tæt på. Og hun blev meget berørt og glad, da de alle var reddet ud af grotten.

Tirsdag, 10. juli 2018 - af Laura Dalgård Hansen

Hele verden har fulgt med, mens redningsteamet de seneste døgn har kæmpet for at få de 12 thailandske drenge og deres fodboldtræner ud af en oversvømmet grotte i Thailand.

Her har hele verdenspressen været samlet for at følge begivenhederne helt tæt på.

Det gælder også DR’s internationale korrespondent Stéphanie Surrugue.

Stéphanie Surrugue: Nogle meget vilde døgn

- Det har været nogle meget vilde døgn, siden fotograf Claudia Hansen-Moreno og jeg aflyste alle vores planer og hoppede på et fly i onsdags. Dramaet om drengene i grotten har fået hele verden til at holde vejret og håbe på det bedste. Det gælder også Claudia og mig, skriver Stéphanie Surrugue i en mail til BILLED-BLADET og fortsætter:

- Jeg fik en klump i halsen, da jeg læste tre af drengenes breve op i TV Avisen forleden. Vi har arbejdet nat og dag, i mudder og regn, og vi kunne ikke lade være med at juble, da vi så en stor gruppe storsmilende redningsarbejdere komme ud af grotten. De sendte os tommelfinger-op-tegnet, og så vidste vi, at alle 12 drenge og deres træner var i sikkerhed. Sikke en lettelse!, fortæller DR’s korrespondent, som har fulgt de utrolige begivenheder på aller nærmeste hold.

Tanker til drengene og deres familier

- Nu har vi en lang nat foran os med radio- og TV-aviser, og det samme i morgen. Og vi sender masser af tanker til både drengene, deres familier og alle de ufatteligt dygtige og modige redningsfolk, skriver Stéphanie Surrugue, som har arbejdet i døgndrift de seneste mange dage. 

Nu hvor det hele har fået en lykkelig slutning, ser hun frem til at komme hjem til Paris.

- Og SÅ skal det gøre godt at komme hjem til Paris og få et varmt bad - inden jeg skal videre til Helsinki sammen med Claudia for at dække topmødet mellem Trump og Putin.