Berørt Stéphanie Surrugue om brand i Paris: Jeg fældede en tåre

Stéphanie Surrugue.

Stéphanie Surrugue.

Foto: Krestine Havemann
Det påvirkede DR-korrespondenten Stéphanie Surrugue dybt, at der mandag opstod brand i den ikoniske katedral Notre Dame i Frankrigs hovedstad.

Stéphanie Surrugue sad i en taxa på vej hjem fra et møde i Paris, da hun pludselig så en kæmpe røgsky stige op fra den verdensberømte katedral Notre Dame.

- Den ligger jo et centralt sted i byen, så man kunne se røgen mange steder fra, fortæller DR-korrespondenten til BILLED-BLADET og sætter ord på sin reaktion:

- Jeg er både pariser og katolik, så kirken har en særlig betydning for mig og min franske kulturhistorie. Det var også derfor, jeg kom til at fælde en tåre i nat.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Franskmændene sang og bad

I løbet af mandag aften spredte ilden sig, og 40-årige Stéphanie Surrugue fulgte udviklingen på nærmeste hold.

- Omkring midnat kom jeg ned i nogle sidegader bag kirken, hvor der var franskmænd, som samlede sig, og to store børn spillede katolske hymner på violin, mens folk knælede og bad og begyndte at synge, fortæller hun.

Selv om hun var på arbejde for DR, måtte hun i et kort øjeblik lægge journalisttitlen på hylden og bare være Stéphanie Surrugue.

 

Berørt af folks reaktion

- Midt i den stemning, der var i mørket med musik og sang, holdt jeg lige op med at arbejde i 10 minutter og fik en klump i halsen, forklarer en berørt Surrugue og fortsætter:

- Der begyndte det at sive ind, hvad der var sket, for i starten virkede branden helt surrealistisk. Jeg blev rørt af folks reaktion, mens også af, at jeg er halvt fransk og er kommet forbi den kirke i 40 år, hele mit liv. Paris er også min by.

Heldigvis lykkedes det brandmændene af redde store dele af den mere end 800 år gamle domkirke, da den voldsomme brand blev slukket natten til tirsdag. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden