25. mar. 2017
Af af Majken Munk

Birgitte Hjort Sørensen var ensom i udlandet: Jeg savnede min kæreste

Birgitte Hjort Sørensen
Birgitte Hjort Sørensen
Foto: Hanne Juul
Birgitte Hjort Sørensen, der er vært på DR’s ”Flashback”, har arbejdet meget i udlandet. Men det var hårdt at være væk fra kæresten og familien.

Efter mange år i branchen har Birgitte Hjort Sørensen, 35, opdaget, at livet i udlandet til tider kan være præget af meget alenetid. Også selv om man har stor succes som skuespiller.

– Lige nu er jeg rigtig glad for at være hjemme, og det kunne jeg rigtig godt tænke mig at være i et stykke tid, uden at jeg siger farvel til udlandet. Mest af alt føler jeg mig hjemme i Danmark, og så savnede jeg selvfølgelig min kæreste Kristian Pedersen, min familie og mine venner. En vidunderlig ting ved at rejse ud er, at man finder ud af, hvor fedt det er herhjemme, siger Birgitte Hjort Sørensen til BILLED-BLADET.

Fik besøg fra Danmark

Birgitte Hjort Sørensen er de seneste fem år blevet et stort navn i udlandet, senest med rollen som Madame de Tourvel i stykket ”Dangerous Liaisons” på Broadway i New York.

– Da jeg fik jobbet der, annoncerede hele Danmark, at de ville komme over og se det. Ved den sidste forpremiere havde jeg min kæreste, min far og hans kone samt fire eller fem rigtig gode venner inde for at se forestillingen. Der følte jeg mig meget heldig og elsket. Jeg var meget rørt over det faktisk, understreger skuespilleren og fortsætter:

– Der er en stor grad af ensomhed i det. Der er enormt meget med at spise alene på restaurant, selv gå på museum og ikke kunne være med til fødselsdage eller bryllupper. Jeg bliver mere kritisk overfor, hvad jeg siger ja til, som bringer mig væk fra Danmark.

LÆS MERE: Birgitte Hjort Sørensen styrer lørdagsløjerne Flashback

Læs mere om: