21. sep. 2021
Af Julie Lund Rosenfeldt Isen

Danmarks bedste portrætmaler er fundet: Her er vinderen

De tre dommere Bente Scavenius, Jesper Elg og Simone Aaberg Kærn sammen med værten Ane Cortzen.
De tre dommere Bente Scavenius, Jesper Elg og Simone Aaberg Kærn sammen med værten Ane Cortzen.
Foto: Sille Serup
Efter seks uger med masser af fantastiske malerier er ”Danmarks bedste portrætmaler” nu blevet kåret.

De startede otte dygtige kunstnere, der skulle kæmpe om den fornemme titel som ”Danmarks bedste portrætmaler”, og nu er vinderen fundet.

Det blev nemlig den 26-årige Munroe Richter, der stod tilbage som vinderen af det populære DR-program.

I den endelige udfordring skulle de tre tilbageværende deltagere, Nicolai Haastrup, Nova Hansen og Munroe Richter, portrættere Susse Wold med Glyptotekets imponerende festsal som baggrund.

https://imgix.billedbladet.dk/dr-0601517_1.jpg
De tre finalister i ”Danmarks bedste portrætmaler”: Nova, Nicolai og vinderen Munroe (til højre).
Foto: Sille Serup

De tre portrætmalere havde bare fire timer til at skabe det bedst mulige portræt, og til sidst udråbte de tre dommere, Bente Scavenius, Simone Aaberg Kærn og Jesper Elg, så Munroe som vinderen.

- Hun er teknisk dygtig. Hun kan nuancere, hun kan skabe rum, hun kan skabe kontraster i sine farver, og så synes jeg, hvilket er ret væsentligt, at hun fik det til at hænge sammen som en helhed. Det var et helstøbt portræt, fortalte Bente Scavenius i programmet som begrundelse for, hvorfor det netop var Munroe, der vandt den flotte titel.

https://imgix.billedbladet.dk/dr-0601514_1.jpg
Susse Wold sad model i finalen af ”Danmarks bedste portrætmaler”.
Foto: Sille Serup

Ud over titlen vandt Munroe også æren af at udstille sit vinderportræt af Susse Wold på Glyptoteket fra i morgen onsdag og to måneder frem, og den unge kunstner var meget glad oven på sin sejr:

- Det er så overvældende, og jeg havde slet ikke rigtig set den komme. Det var jo bare sådan en ting, der var en mulighed for enden af den her fantastiske vej, vi har været på, fortalte Munroe Richter.

Det er fjerde sæson af det populære kunstprogram, og Munroe Richter kan altså nu tilslutte sig de tidligere vindere som ”Danmarks bedste portrætmaler”.

Læs mere om: