14. aug. 2020
Af af

De populære navne fra Huset på Christianshavn - hvad blev der af dem?

50 år er gået, siden Huset på Christianshavn fik premiere. Kun tre af stjernerne fra Huset er stadig i blandt os. Men alle lever de videre i vores minder.

Tv-serien ”Huset på Christianshavn” havde premiere den 16. maj 1970, og de 84 afsnit blev sendt frem til 1977. Serien er en af Danmarks Radios største succeser og bliver kaldt Danmarks første sitcom.

Den har også været sendt i Tyskland, hvor den hedder ”Oh, diese Mieter” (Åh, disse lejere). I serien følger man lejerne i Amagergade 7 – og selv om de fleste indendørs optagelser foregik i filmstudiet, hænger skiltet til værtshuset ”Rottehullet”, der i dag er en almindelig lejlighed, stadig på bygningen over for Amagergade 7.

”Huset på Christianshavn” bliver stadig genudsendt og har bevaret sin popularitet helt frem til i nu, hvor serien har 50-års jubilæum. Mange af afsnittene blev instrueret af den fænomonale Erik Balling - og datidens store forfattere fra Leif Panduro til Lise Nørgaard skrev på skift de mange afsnit. En langtidsholdbar cocktail, skulle det vise sig - da nutidens tv-publikum elsker at se serien igen og igen.

Videre til Matador

Flere af de medvirkende var nogle af tidens store skuespillernavne. Mange af dem er her ikke længere, men serien fik stor betydning for de faste medvirkende. I galleriet over artiklen kan du læse, hvordan det fik med de populære beboere i huset. Husk at klikke på den lille firkant øverst i hvert foro for at få teksten frem i højre side af din skærm.

Flere af dem fulgte med Erik Balling, der instruerede mange af afsnittene, videre til tv-serien ”Matador”.

Klik dig igennem billederne i galleriet over artiklen og læs, hvad der blev af de populære skuespillere fra "Huset på Christianshavn".

Galleri: Det skete med stjerner fra Huset på Christianshavn

Læs mere om: