De tegner kagerne i Den store bagedyst

Grafikere og illustratorer Nanna Ernst og Kasper Bæk Jørgensen tegner de flotte kager i "Den store bagedyst" på DR

Grafikere og illustratorer Nanna Ernst og Kasper Bæk Jørgensen tegner de flotte kager i "Den store bagedyst" på DR

Foto: DR
Hvem står egentlig bag bagedystens flotte illustrationer, som får mundvandet til at løbe hver lørdag? Få svaret her.

Lørdag efter lørdag melder kagetrangen sig, når over én million seere af "Den store bagedyst" bliver præsenteret for de fineste tegninger af deltagernes kager. Med pynt og perfekt snit – lige til at spise!

Stregen kender vi, men de færreste kender skaberne bag. Grafiker og illustrator Nanna Ernst har tegnet bagværk til bagedysten i alle otte sæsoner, og hun elsker arbejdet med de søde sager.

Tegner deltagernes drømmekager

– Det er smaddersjovt. Det er både sjovt og svært, og i virkeligheden skal jeg tegne deltagernes vision om en kage – inden det eventuelt går galt. Vi skal tegne deres drømmekage, forklarer 54-årige Nanna Ernst, der siden ”Den store bagedyst” blev udvidet med et ekstra program har fået tegnemakkeren Kasper Bæk Jørgensen.

– Opgaven er blevet for stor, så jeg kan ikke nå at tegne alle kager. Og faktisk er det hyggeligt at være to om bagværket, siger Nanna, som sidder hos DR i Aarhus.

Foto: DR
Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Foto: DR

Nørder med tegnestreger og strukturer

Nanna og Kasper tegner kagerne, når de enkelte programmer er optaget. De arbejder ud fra billeder og deltagernes idéer om bagværket.

– Rent praktisk kan vi lave nogle strøg, som ligner flødeskum, marengs og forskellige strukturer og overflader. Der er for eksempel forskel på at tegne fondant og marcipan, siger Nanna.

En bryllupskage kan tage en dag

Nanna er holdt op med at tælle, hvor mange bagedyst-kager, hun har tegnet, men det kan tage op mod en dag at tegne en bryllupskage eller nytårskage i tre lag.

I finaleprogrammet er der jo kun tre deltagere tilbage, så grafikken skal leve længere tid på skærmen. Derfor må der flere detaljer på.

Foto: DR

Tegner to kager om dagen

– Som standard kan jeg tegne to kager om dagen. Det kan måske lyde vildt, at det tager så lang tid, men tegningerne bliver prioriteret i programmerne.

- Når man ser den engelske version af ”Den store bagedyst”, er tegningerne sort/hvide. Det syntes vi herhjemme var lidt kedeligt. Vi vil meget gerne have farver på, siger Nanna, som hver lørdag ser bagedysten med sine to store døtre.

– Det er skægt at se det færdige resultat, når vi nu har brugt så lang tid på tegningerne. Og her serveres der hjemmebag. Min ene datter er rigtig god til at bage, fortæller bagedyst-tegneren.

Foto: DR

De dygtige deltagere er bagedystens ansigter udadtil, og det passer kagetegner Nanna Ernst fint at være anonym. Men hendes værker bliver set af en million seere hver eneste uge!

Lægger også streg til Bonderøven

Foruden ”Den store bagedyst” er Nanna Ernst også fast illustrator på et andet af DR’s populære programmer, nemlig ”Bonderøven”. Her er tegningerne bindeleddet mellem de forskellige historier.

– Jeg har passet på ”Bonderøven” i godt ti år nu, og det er dejligt. Det er noget helt andet at tegne, for illustrationerne skal se meget hjemmelavede ud, fortæller Nanna, som netop nu også er i gang med en ny sæson af ”Maddysten” på DR1.

Læs interivewet med Nanna Ernst i denne uges BILLED-BLADET og se flere fine billeder af de smukke kager.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden