Den store bagedyst: Flere muligheder for TV-seerne

Den store bagedyst.

Den store bagedyst.

Arkivfoto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Når den nye sæson af "Den store bagedyst" løber over skærmen, er der for første gang mulighed for, at blinde og svagtseende kan få synstolkning.

"Den store bagedyst" er et meget populært program, der får folk til at flokkes om TV'et for at følge deltagernes genvordigheder med at skabe spektakulære, sukrede kreationer.

Indtil nu er blinde og svagtseende dog ikke blevet hjulpet så godt til at kunne følge med i konkurrencen, men det bliver der rettet op på nu.

DR sørger nemlig for synstolkning af "Den store bagedyst". En tolk vil således fortælle, hvad der sker på skærmen, så blinde og svagtseende bedre kan følge med.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Og "Den store bagedyst" er ikke det eneste program, der nu bliver synstolket.

Også når det gælder "Gift ved første blik", vil DR give blinde og svagtseende bedre mulighed for at følge med.

- Vi vil gerne øge variationen i de programmer, som DR tilbyder synstolkning på. Gennem flere år har det især været dramaserier, udvalgte dokumentarer, julekalendere, direkte underholdningsprogrammer og store begivenheder i kongehuset, som er blevet synstolket. Nu udvider vi paletten, så DR også synstolker nogle af de store programformater, som rigtig mange taler om, og som samler folk på tværs af alder og bopæl, udtaler projektleder Marie Junge Ernst fra DR Tilgængelighed i en pressemeddelelse.
 
Som regel kan man se et program med synstolkning på DR1’s tvillingkanal, DR1 Syn, når det bliver sendt, og bagefter ligger det så på DRTV i en udgave med synstolkning, så man kan se det, når det passer én.
 
"Gift ved første blik" har premiere torsdag 22. august, mens det endnu ikke vides, hvornår vi kan se den nye sæson af "Den store bagedyst". 
 
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden