18. sep. 2014
Af Karina Didriksen

Den store bagedyst-Jakob røg ud: Jeg var helt opløst

Jakob Hauge fra "Den store bagedyst".
Jakob Hauge fra "Den store bagedyst".
Foto: DR
Alt gik i kage for Jakob Hauge, som onsdag måtte forlade DR’s populære bagekonkurrence.

Selv om Jakob Hauge flere gange havde øvet sig på sin guitar-kage hjemme i sit eget køkken, så gik det helt galt, da han skulle lave den i TV-programmet ”Den store bagedyst”.

I afsnittet, der blev sendt på DR1 onsdag aften, var det derfor ham, som måtte forlade bagekonkurrencen.

- Det er helt fair, at jeg røg ud. Jeg var virkelig frustreret og vidste 40 minutter før tid, at jeg ville ryge ud. Det var ligesom en dominoeffekt, hvor alt, der kunne gå galt, gik galt, siger Jakob Hauge til BT.

Fritidsbageren arbejder til hverdag som økonom i Nykredit, og han er stolt over, at han ikke gav op, men blev ved med at kæmpe for at kunne servere en kage for Mette Blomsterberg og de andre dommere.

Stresset og frustreret

- Jeg tror, at mange i min situation ville have smidt håndklædet i ringen. Der var 30 grader i teltet, og jeg svedte meget, fordi jeg var så stresset og frustreret, så det var sved og ikke tårer, der løb ned ad mine kinder. Jeg var helt opløst, forklarer han.

Han vil fortsætte med at bage i privaten, men han er ked af, at han aldrig nåede at vise sit niveau i programmet.

- Når alt kommer til alt, er ”Den store bagedyst” en kagekonkurrence, og vi går op i det med liv og sjæl, og det har været en fed oplevelse. Men det vender ikke op og ned på mit liv, fortæller Jacob Hauge.

Læs mere om: