13. okt. 2016
Af Lene Skaarup
Den store bagedyst: Opskriften på Jespers hindbærtærte
Jesper Hemmingsen
Foto: Birger Storm
Jesper fra "Den store bagedyst" har givet BILLED-BLADET opskriften på sin skønne hindbærtærte, så alle kan bage den derhjemme.
Jespers lækre hindbærtærte
Mørdej:
1 stang vanilje + 1 tsk flormelis
275 g mel
70 g flormelis
Et nip salt
175 g smør
1 stort økologisk æg
1 tærteform
- Flæk vaniljestangen og bland kornene med 1 tsk flormelis.
- Strø vaniljeblandingen, mel, flormelis og salt ud på bordet og form et hul i midten af bunken. Skær smørret i mindre stykker og bland dem med de tørre ingredienser.
- Til sidst slås ægget ud i dejen, og mørdejen samles. Dejen må ikke æltes for længe.
- Pak husholdningsfilm rundt om dejen, eller læg den i en frysepose og stil den i køleskabet en halv times tid.
- Rul dejen ud i en smule flormelis, gerne på en silikonemåtte, løft den hel over i tærteformen og tryk den fast langs kanterne.
Jeg bruger en speciel tærteform med små huller, så man kan undgå blindbagning. Men en ganske almindelig tærteform fungerer også særdeles fint, og så skal mørdejen bages blindt – dvs. uden fyld og med et stykke stanniol og evt. tørrede ærter eller bønner over dejen - i en 210 grader varm ovn i 15 minutter. Efter brug kan du genbruge bønnerne/ærterne til bagning, men de kan ikke bruges i mad.
Hindbærcreme
150 g friske hindbær
Skal af 1 usprøjtet citron
100 g sukker
2 æg
2 æggeblommer
2 dl fløde
Pynt:
Friske hindbær
Flormelis
- Hindbær, citronskal, sukker og æg blendes. Når det har en ensartet konsistens, tilsættes fløden, mens der fortsat blendes.
- Hæld cremen ned over mørdejen i tærteformen og bag tærten ved 150 grader i 25 minutter, til cremen har sat sig.
- Når cremen er kølet af, pyntes tærten med friske hindbær, dyppet i flormelis.
Servering
Servér hindbærtærten med vaniljeis eller letpisket flødeskum med en smule sukker og vanilje i.
Velbekomme!
Læs også det store interview med Jesper fra "Den store bagedyst” BILLED-BLADET i næste uge.
Jesper Hemmingsen
Foto: Birger Storm