Tirsdag, 24. november 2020 - af Niels Burgos

Derfor glæder Tine Gøtzsche sig

Tine Gøtzsche
Tine Gøtzsche
Foto: Michael Rieck
Julen byder på en helt ny oplevelse for tv-værten.

Populære Tine Gøtzsche er vært, når DR atter byder velkommen til det traditionsrige program med julehilsner mellem Danmark og Grønland, som har været sendt helt siden 1932 – først i radioen, og fra 1983 også på TV.

Showet bliver sendt fra Studie 2 i DR Koncerthuset. Musikken leveres blandt andre af Nive Nielsen and The Deer Children, Det Unge Vokalensemble – et dansk kor, der synger på grønlandsk, samt bandet Suluit med Nukaka Coster-Waldau som forsanger. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

- Det er første gang, jeg skal være vært på "Julehilsen til Grønland", og det ser jeg virkelig frem til. Jeg har altid syntes, der var noget dragende ved Grønland, og jeg glæder mig til at beskæftige mig nærmere med programmet, siger Tine Gøtzsche til dr.dk.

Et bevægende program

- Det er en traditionsrig udsendelse, som jeg har set mange gange, og jeg har altid syntes, det var et bevægende program, der minder os om, hvor meget forbindelsen mellem Danmark og Grønland betyder. ’Julehilsen til Grønland’ fortæller os også om nogle af de følelser og tanker, mange har, når de ikke kan fejre julen sammen med dem, de har kær.

 

Lidt bekymret

På et enkelt punkt er Tine Gøtzsche på forhånd lidt bekymret for sit værtskab:

- Jeg håber ikke, jeg kommer til at skuffe nogen, fordi jeg ikke kan grønlandsk, som mange af mine forgængere har kunnet. Faktisk har jeg heller ikke været i Grønland, men jeg har altid haft meget lyst, så man kunne da håbe, at mit arbejde med programmet får sat ekstra skub i de planer, siger hun til dr.dk.

Programmet sendes på DR1 den 20 december klokken 21.45.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden