Dét skal Søren Ryge lave resten af livet

Søren Ryge er blevet træt af at sende direkte tv. I stedet vil han bruge tiden på at skrive bøger. Den seneste udkom i torsdags.

Søren Ryge, 75 år, er nok holdt op med at lave direkte tv, men han er bestemt ikke holdt op med at lave noget. I torsdags udkom hans nye bog, som du kan høre ham fortælle om i videoen.

Bogen, “Søren Ryge fortæller – Hjemmefra, udefra, på farten, på landet”, er en skønsom blanding af selvoplevede småhistorier fortalt i samme stil som hans tv-programmer. Langsomt slentrende frem mod enten en skarp pointe eller en poetisk finurlighed. Slow-litteratur med det kendte Søren Ryge-tvist.

– Hvis jeg skulle vælge mellem fjernsyn og det at skrive, behøvede jeg ikke at tænke mig om ét sekund. Så vil jeg skrive. Det er vigtigere. Mine stile blev altid læst op i skolen, fordi de var de bedste. Jeg har altid vidst, at jeg rent ud sagt er god til at skrive, siger han.

19 bøger er det blevet til plus tusindvis af klummer i Politiken. Han er sikker på, at meget af det vil kunne læses også om mange år. Det samme gælder hans tv-programmer.

 

Ikke at eftermælet er noget, der optager Søren Ryge.

– Nej, sådan tænker jeg slet ikke. Det er for mig næsten en abstrakt tanke. Jeg ved, at mine børn og mine børnebørn og mine bedste venner vil huske mig. Resten af Danmark må huske mig, så længe de gider. Men jeg er da glad for at have lavet noget, som i hvert fald vil blive husket en tid, også efter jeg er død, siger han.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

BILLED-BLADET har besøgt Søren Ryge på Djursland, og det store interview kan læses i bladet, der kom på gaden torsdag den 1. oktober. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden