4. jan. 2019
Af Laura Dalgård Hansen

Din guide til X Factor: Her er alle ændringerne

Ankerstjerne, Oh Land, Blachman og Sofie Linde
Foto: Martin Høien
Meget er, som det plejer at være i den 12. sæson af "X Factor", men der er også flere nye tiltag. Her er, hvad du skal vide, om den kommende sæson.

I 11 år har "X Factor" samlet tusindvis af danskere og givet dem utallige store øjeblikke. Fredag aften begynder en ny sæson, og her er alt langt fra, som det plejer at være.

X Factor nu på TV 2

For første gang bliver programmet sendt på TV 2, men både Thomas Blachman og Sofie Linde er tilbage i deres vanlige roller.

I dommerpanelet har der dog været lidt udskifting, og det er denne gang Lars Ankerstjerne, 34, og Oh Land (alias Nanna Øland Fabricius), 33, der fuldender dommertrioen, og som skal være med til at finde Danmarks nye sangtalenter.

Nyt studie

Det skal de gennem 15 programmer, inden der bliver fundet en vinder i finalen den 12. april. Hvor finalen skal afholdes, er endnu ikke afsløret, men de resterende liveshow bliver sendt fra et nyt ”X Factor”-studie på Vestegnen.

Bands og sangskrivere er med

Som noget nyt har bands for første gang kunnet tilmelde sig sangkonkurrencen. Dog skal de have mindst én forsanger. De kommer til at være en del af gruppe-kategorien, mens de to resterende kategorier igen er solister over og under 23 år.

Derudover har der været ekstra god grund til at tilmelde sig, hvis man har talent for sangskrivning. I år er der for første gang mulighed for at optræde med egne sange – også under liveshowene. Dog vil der nogle fredage være temaaftener, hvor alle deltagerne skal synge covernumre.

Mere "X Factor"

Det er dog ikke kun i selve ”X Factor”-programmet, der sker nye tiltag. Der kommer også til at ske en masse spændende ting rundt om programmet. Efter liveshowene kan man for eksempel se ”Z Factor” på TV 2 Zulu, som vender programmerne på en kærlig og humoristisk måde.

Derudover kan man fra den 5. januar høre podcasten ”X Factor – dagen derpå”, som følger op på fredagens udsendelse med besøg fra en række forskellige gæster.

Kan I huske alle "X Factor"-værterne gennem tiden? Ellers se dem i galleriet herunder:

Galleri: X Factor værter (Foto: ALLER MEDIA)

Læs mere om: