6. apr. 2018
Af Laura Dalgård Hansen

Remee og Blachman fortæller: Vores største X Factor-øjeblikke

Remee og Thomas Blachman
Foto: Hanne Juul
Den 11. "X Factor"-sæson lakker mod enden, og de to erfarne dommere, Blachman og Remee, fortæller om deres største øjeblikke gennem årene.

Den sidste ”X Factor”-sæson på DR er lige ved at være slut, og dermed er det også et godt tidspunkt at tænke tilbage på nogle af de mange store øjeblikke, som siden 2008 har samlet danskerne fredag efter fredag.

Og hvem er mere oplagt, end de to rutinerede dommere, Remee og Thomas Blachman, til at fortælle om de store øjeblikke, som de har oplevet fra forreste parket i henholdsvis otte og ti sæsoner.

Svært at vælge

De to dommere har dog lidt svært ved at vælge, for der er mange store oplevelser.

- Jeg har haft så mange store øjeblikke. Både musikalsk og for mig selvfølgelig de gange, hvor det er endt med, at det er en af mine, der tog sejren hjem, fortæller Remee til BILLED-BLADET til et pressemøde forud for finalen.

Remees mange sejre

- Fra Martin, Basim og Laura i sæson 1 og til jeg lavede Alien Beat Club. Til Tine og Jesper, som var nogle mirakuløse unge mennesker. Lucy var fantastisk. Finalen med Emilie i boksen er noget af det mest sindssyge.

- Hele forløbet med Embrace og til Morten, som formentlig var den mest uventede vinder i folks øjne nogensinde, og som om nogen definerer ”X Factor”, fortæller Remee.

Remee har indtil videre hevet ”X Factor”-sejren hjem med Martin (sæson 1), Emilie Esther (sæson 8), Embrace (sæson 9) og Morten (sæson 10).

Blachman: Et stort kogende og sitrende vidunderligt øjeblik

”X Factor”s mest erfarne dommer, Thomas Blachman, har indtil videre vundet en enkelt gang. Det var i sæson 7 med gruppen Anthony Jasmin.

Og også for ham er der meget at huske tilbage på efter ti år som dommer.

- Det hele er et stort kogende og sitrende vidunderligt øjeblik, fortæller Blachman, som har lidt svært ved at vælge et specifikt øjeblik. Det lykkedes dog at koge ti 10 ”X Factor”-år lidt ind, da han bliver bedt om at tænke tilbage på de liveoptrædener, han vil huske.

- Der er rigtig mange. Nicoline Simone og Jean Michel var virkelig gode. Jeg havde et fantastisk forløb med begge piger sidste år, Mia og Chili. Fuldstændig fejlfrit. Det var det også med Anne Mette og Tomas, med Sol og Christian og her til sidst med ”Place on Earth”.

Gensyn med de store øjeblikke

Få et gensyn med nogle af de mange deltagere og store øjeblikke i "X Factors" lange historie i galleriet herunder.

GALLERI: Dem vi husker fra 10 sæsoner af "X Factor"

Læs mere om: