Torsdag, 21. januar 2021 — af Majken Munk

DR afslører: Han erstatter kendt vejrvært

Anders Steen Brandt
Anders Steen Brandt
Foto: DR
Det er en "gammel" kending, der erstatter den tidligere DR-vejrvært Christian Cherry.

Det er ikke længe siden, at Christian Cherry havde sin sidste tjans som vejrvært på DR. 

Nu kan kanalen i en pressemeddelelse afsløre, hvem han bliver erstattet af. Det er en, som seerne kender ret godt i forvejen. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kommer fra TV 2

Det er den 51-årige Anders Steen Brandt, der er den nye vejrvært på DR. 

Han kommer fra en lignende stilling på TV 2, hvor han var vejrvært og webredaktør, men han ser frem til kanalskiftet. 

- Jeg glæder mig meget til at blive en del af DR Vejret, og jeg ser frem til at formidle vejr i det, der for mig er nye og spændende rammer. Med Vores Vejr har DR et virkelig godt koncept, som både vil være lærerigt og udfordrende, og jeg vil gå til opgaven med ydmyghed. Men jeg er også sikker på, at jeg med min erfaring og vejrmæssige ballast kan bidrage til, at DR Vejret kan få fortalt endnu flere gode, aktuelle og nærværende vejrhistorier, og at man som seer altid kan være sikker på at få godt vejr - om det så sner, regner eller blæser, siger den nye vejrvært. 

Den 1. maj starter Anders Steen Brandt arbejdet for DR Vejret i Aarhus. 

Forrygende formidler

Hos DR er der også tilfredshed at spore over den nye ansættelse. Sådan lyder det fra Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder og ansvarlig for DR Vejret. 

- Med Anders får vi en forrygende formidler, som også har nogle digitale kompetencer, der rækker ind i fremtiden. Han har et skarpt blik for de gode vejrhistorier, hvad enten det handler om vejrbeslægtede fænomener, historiske vejrbegivenheder, vejrdata eller klimaforandringer. Og så har han evnen til at kunne gennemskue enhver tænkelig vejrsituation samt en meteorologifaglighed til at understøtte sin troværdighed, siger underdirektøren.

Anders Steen Brandt har siden 2004 arbejdet på TV 2-vejret. 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden