DR afslører: Sådan bliver den nye julekalender

Foto: Aller Foto og Video
Nu løftes en del af sløret for, hvordan DR's nye julekalender, der bliver sendt i 2022, bliver.

Tusindvis af danskere samles hvert år i december for at se julekalender, og i Danmark er både DR og TV 2 kendt for at lave julehistorier af stor kvalitet.

I en pressemeddelelse løftes nu lidt af sløret for DR's næste store julekalendersatsning, som kan ses på kanalen i 2022.

Jul i 1800-tallet

Til næste år kan man i december se frem til at komme med tilbage i tiden, for julehistorien udspiller sig i midten af 1800-tallet, hvor julen var et sjældent og kærkomment pusterum i en hverdag på en travl herregård fyldt med hårdt arbejde.

Det gælder i særdeleshed for den fattige tjenestepige Karen, der elsker alt ved julen. Højtiden betyder også, at hun kan mødes med sin ven, nissen Rumle, som er herregårdens beskytter. Men i år er intet, som det plejer at være, for der er mørke kræfter på spil, der med skumle planer forpurrer forholdet mellem Karen og Rumle.

Julen er i fare

Det betyder, at julen og det lille samfund pludselig er i fare, og det kræver både nissemagi og alliancer på tværs af både overbevisninger og klasseskel, hvis det alligevel skal blive jul for både høj og lav på herregården.

Holdet bag julekalenderen har ledt efter unikke historiske locations i hele landet, og optagelserne kommer primært til at foregå i Den Fynske Landsby i Odense og på Erholm Gods i Assens.

Hverken titel eller skuespillere i den nye julekalender er offentliggjort, men optagelserne begynder i november 2021 og varer frem til februar 2022.

Den nye julekalender får premiere på DR1 den 1. december 2022.

I 2021 genudsender DR ”Tidsrejsen”, som blev vist første gang i 2014, mens TV 2 viser den nye julekalender ”Kometernes jul”.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden