Fredag, 24. februar 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Efter seks år i USA: Nu har Steffen Kretz og Lillian Gjerulf taget stor beslutning

Steffen Kretz og Lillian Gjerulf Kretz
Steffen Kretz og Lillian Gjerulf Kretz
Foto: Hanne Juul
DR-journalisterne og ægteparret Steffen Kretz og Lillian Gjerulf Kretz har boet og arbejdet i USA siden 2017, men nu rykker de teltpælene op.

Udlandspolitik har gennem længere tid fyldt meget i medierne, og både DR og TV 2 har korrespondenter udstationeret rundt omkring i verden.

I 2017 flyttede DR-journalisterne Steffen Kretz og Lillian Gjerulf Kretz, der også er gift med hinanden, til USA for at dække amerikansk politik, men nu vender de hjem.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Det er i stedet Philip Khokhar, som i mange år har været DR’s korrespondent i Kina, der skal være ny USA-korrespondent for DR.

- Jeg glæder mig både til at rejse USA tyndt, komme tættere på amerikanerne, amerikanske samfundsforhold og det politiske liv i Washington D.C., der altid har fascineret mig. Især præsidentvalget i 2024 bliver vanvittigt spændende og afgørende for USA’s indre dynamik og amerikanernes ageren i verden, siger Philip Khokhar og fortsætter:

- Jeg har oplevet USA’s vigtigste udenrigspolitiske agenda indefra; supermagtsrivaliseringen med Kina. Den er efterhånden hjørnestenen som USA’s internationale udsyn roterer omkring, og jeg ser frem til at kunne knytte en bue fra mine år i Asien til DR’s USA-dækning.

Philip Khokhar
Foto: DR

Philip Khokhar flytter til Washington D.C. til sommer, hvor Steffen Kretz, 60, og Lillian Gjerulf Kretz, 48, vender hjem til Danmark. Fremover skal de begge arbejde med base i DR Byen.

Parret blev gift i 2008, og de har en søn og en datter sammen. Derudover har han yderligere to voksne børn fra et tidligere forhold.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden