21. nov. 2022
Af Luise Marie Bekker

Emil Obel: Sådan endte min kokage på museum

Emil Obel.
Emil Obel.
Foto: DR
Emil Obels specielle kage i de omgivelser, den var tiltænkt.

Det var ikke Emil Obels dag under optagelserne til "Den store veganske Bagedyst"

Den tidligere vinder af "Den store Bagedyst" kom ikke i mål med sin kokage, der havde et politisk budskab.

Yveret faldt sammen, og den sorte sprayfarve ramte hele kagen.

Og Emil endte da heller ikke med trofæet.

Den store veganske Bagedyst.
Den store veganske Bagedyst.
Foto: DR

På Instagram viser han, hvordan kagen virkelig skulle have set ud – og endda i de omgivelser, den var tiltænkt.

Nemlig på museum.

BILLED-BLADET har af Emil Obel fået lov at dele hans opslag.

Kagen er fotograferet på Glyptoteket i København.

"Den har retmæssigt fået plads blandt @glyptoteket fantastiske antikke samling, for hvem ved om koen i fremtiden bliver en antikvitet på et museum?" skriver Emil Obel og tilføjer:

"Mit udgangspunkt blev 'Kan man tage koen ud af ligningen?' Man kan nemlig i gennemsnit lave over 2,5 veganske kager for samme CO₂-aftryk som en kage med almindelige mejeriprodukter."

Emil Obel: En vigtigt historie

Til BILLED-BLADET uddyber Emil, hvordan hans kokage med en smag af hø endte på Glyptoteket.

– Jeg skrev bare til Glyptoteket og spurgte, om jeg måtte fotografere kagen derinde. Museumsidéen var jo allerede en del af mit fad og fortællingen i teltet, så jeg syntes, det ville være sjovt at fuldende det med nogle flotte billeder. Jeg synes jo det at have en historie bag kagen og en sjov måde at formidle og præsentere den på, er super vigtig, siger han.

Læs mere om: