Mandag, 6. januar 2020 - af John Lautrup

Esben Smed nomineret tre gange til en Robert

Esben Smed.
Esben Smed.
Foto: Birger Storm
Esben Smed har tre muligheder for at gå hjem fra prisfesten med en Robert-statuette søndag den 26. januar.

Esben Smed har i de senere år etableret sig som en af de helt store stjerner i dansk film og tv. Og en af de mest travle. Hvilket afspejler sig i årets Robert-nomineringer, hvor hans navn optræder hele tre gange. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den 35-årige skuespiller har to chancer for at vinde en Robert-statuette for årets mandlige hovedrolle i en tv-serie. Dels for sin indsats i "Lykke-Per" og dels for sin skurkerolle som Nicky i "Bedrag III". 

Dertil kommer, at han også er nomineret til årets mandlige hovedrolle på film for sin fænomenale præstation som IS-fange i "Ser du månen, Daniel".

I tv-kategorien er han oppe mod Thomas Hwan ("Bedrag III), Morten Hee Andersen ("Fred til lands") og Ulrich Thomsen ("Forhøret"). 

Konkurrenterne i film-kategorien er Zaki Youssef ("Danmarks sønner"), Gustav Lindh ("Dronningen"), Dar Salim ("Til vi falder") og Jesper Christensen ("Før frosten").

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Robert-prisen uddeles af FilmAkademiet, der består af professionelle film- og tv-folk, ved en fest på Tivoli Hotel & Congress Center i København søndag den 26. januar.  

 

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden