28. mar. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Fandt sine halvsøskende i Forsvundne Arvinger: Sådan går det Margrethe i dag

Adam Jon Kronegh, Mette Frisk og Margrethe Jensen
Adam Jon Kronegh, Mette Frisk og Margrethe Jensen
Foto: Jeppe Gudmundsen-Holmgreen/DR og Kasper Borg Rabøl/DR
Adam Jon Kronegh og Mette Frisk fandt i "Forsvundne Arvinger" frem til hele seks forskellige, der skal arve Jørgen. Her kan du læse, hvordan det er gået, siden optagelserne sluttede.

Mandag aften sendte DR endnu et afsnit af ”Forsvundne Arvinger”, og det var med at holde tungen lige i munden, for denne uges fortælling havde mange forskellige tråde at holde styr på.

Aftenens hovedperson var Jørgen, der døde som 71-årig sidste år uden at efterlade sig hverken ægtefælle eller børn. Han havde heller ikke nogen helsøskende, men til gengæld havde han halvsøskende – faktisk ganske mange.

Vagns mange børn

På sin mors side havde han halvsøsteren Jytte. Hun døde allerede som 25-årig, men hun nåede at få tre børn, hvoraf Helene, der også medvirkede i programmet, er den ene.

På den side af familien var der tre, der skulle arve Jørgen, mens også på farens side viste det sig, at der var flere arvinger.

For Jørgens far, Vagn, var en mand med mange kvindelige bekendtskaber, og Mette Frisk og arkivar Adam Jon Kronegh fandt frem til hele tre halvsøskende, der også var arveberettigede.

Kendte ikke sine halvsøskende

Antallet af forsvundne arvinger løb op i hele seks stykker, og en af dem er Margrethe, der var Vagns ældste barn. Hverken hun eller de øvrige halvsøskende har vidst, at hinanden eller Jørgen eksisterede, så det var en noget speciel oplevelse at blive kontaktet og få at vide, at man skulle arve.

- Det var jo meget mærkeligt, og man blev noget overrasket. Jeg vidste overhovedet ikke, jeg havde tre halvsøskende, fortæller Margrethe, der er født i 1945, mens Jørgen var fra 1949 og Kent er fra 1964. Den tredje bror er fra 1962, og han ønskede ikke at være en del af programmet.

Mødte sin halvbror

Margrethe og Kent mødte hinanden i ”Forsvundne Arvinger”, og de har fortsat kontakt.

- Det var jo specielt, men jeg synes, det gik fint, og vi har også snakket med ham siden. Men selvfølgelig er det specielt, når man ikke har vidst, man havde nogen halvsøskende. Jeg var kun tre, da min far og mor blev skilt, og jeg kan ikke huske noget fra dengang overhovedet, fortæller Margrethe, der ikke har tænkt så meget på sin biologiske far, Vagn, i årenes løb.

- Min mor blev gift igen, og han adopterede mig og har været der altid. De havde guldbryllup og det hele.

https://imgix.billedbladet.dk/kent.jpg
Margrethes halvbror Kent
Foto: Kasper Borg Rabøl/DR

Fik ikke besked om Vagns død

Hendes halvbror Jørgen døde i februar sidste år, og det var i oktober, at Margrethe blev ringet op i forbindelse med, at man ledte efter hans arvinger.

- Min mor døde lige inden i september, så man ville da gerne lige have nået at spørge hende om nogle ting, fortæller Margrethe om sin mor, der blev 97.

Hendes biologiske far døde omkring 1990, men det var ikke noget, hun fik at vide dengang.

- Det, synes jeg også, var lidt mærkeligt. Men advokaten har fortalt, at det måske var fordi, der ikke var noget at arve.

Margrethe mødtes med advokaten sammen med både Kent og den anden halvbror, som dog ikke ønsker at opbygge en relation til sine halvsøskende.

Margrethe har også talt med Helene, der er Jørgens niece på den anden side af familien, og som også skal arve ham.

- Hende har jeg snakket en del med, og det lader til, at hun gerne vil bevare kontakten, fortæller Margrethe.

https://imgix.billedbladet.dk/dr-0643290.jpg
Jørgens niece Helene.
Foto: Kasper Borg Rabøl/DR

Hun skal arve sin halvbror Jørgen sammen med fem andre, men det er endnu ikke gjort op, hvor stor arven er.

- Børnene får nok lidt, og så kan det være, vi skal ud at rejse lidt, siger hun.

Læs mere om: