Lørdag, 1. januar 2022 - af Laura Dalgård Hansen

Frederik fik pludselig ny makker i Den store nytårsbagedyst: Så kaotisk var det

Anelise og Frederik

Anelise og Frederik

Foto: DR
I 11. time blev Frederik og Anelise makkere i "Den store nytårsbagedyst". Trods den kaotiske start lykkedes det at hive sejren hjem.

Det har i mange år været en tradition, at deltagerne fra årets sæson af ”Den store bagedyst” mødes for at lave nytårsgodter, og sådan var det også i år i ”Den store nytårsbagedyst”, der blev sendt lørdag aften.

Men to deltagere manglede. Både Jakob og Gitte fik corona kort før, programmet skulle optages. Det betød, at både Frederik og Anelise fik en ny makker i 11. time.

Stresset start

- Vi bliver teamet op med hinanden to timer inden, vi går på, så det var ret kaotisk. Jeg var ret stresset, inden vi gik i gang, fortæller Frederik Haun og fortsætter:

- Mit mindset var, at jeg skulle ind at have det sjovt med Gitte, og så havde jeg ikke tænkt, at sejren var noget, vi ville gå benhårdt efter. Vi havde mere den indstilling, at vi skulle have det sjovt. Men da jeg så blev teamet op med Anelise, som jeg var i finalen sammen med i ”Den store bagedyst”, gik der ret meget konkurrence i det.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kæmpe forløsning at vinde 

Trods den kaotiske start på optagelserne præsterede Frederik og Anelise på tårnhøjt niveau, og efter at have afleveret et fantastisk og festligt mesterværk, var det også dem, der løb med sejren.

- Det var en kæmpe forløsning at få trofæet. Som jeg tidligere har sagt, var jeg sindssygt skuffet over min egen præstation i finalen af ”Den store bagedyst”, så det var et lille plaster på såret over for mig selv, at jeg også kan være med der, hvor man kan hive sejren hjem. Vi var megaglade.

Efter dommernes bedømmelse havde Frederik en fornemmelse af, at han og Anelise lå lunt i svinget, men han var ikke sikker på noget, for deres nærmeste konkurrenter, Sæþór og Tilde, havde vundet den hemmelige udfordring.

 

Foto: DR

Frederik har travlt

Det er godt en måned siden, at finalen af ”Den store bagedyst” blev sendt på DR, og siden har der været masser at se til for Frederik Haun.

- Jeg har ikke ligget på den lade side. Der har været virkelig travlt. Der er et sindssygt momentum efter ”Den store bagedyst” og alt den eksponering, som jeg har forsøgt at holde ved lige. Jeg synes, jeg har fået nogle ret fede muligheder fra forskellige firmaer og privatpersoner, fortæller Frederik, der håber at kunne blive ved med at inspirere andre.

2022 venter på flere gode oplevelser for ”Den store bagedyst”-deltageren. Hvis corona tillader, skal han og kæresten Morten Kjeldgaard på en længere tur til Thailand til marts. Derudover skal de også så småt i gang med bryllupsplanlægningen. Parret blev forlovet i slutningen af november, og de regner med at skulle giftes i 2023 eller 2024.

Foto: DR

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden