Frederik Haun fra Den store bagedyst: Dette frygtede jeg mest

Frederik Haun

Frederik Haun

Foto: Gregers Overvad
Frederik Haun fra "Den store bagedyst" følte et ekstra pres for at præstere godt i kagekonkurrencen, fordi han har en kendt kæreste.

Frederik Haun er kommet forrygende fra start i årets sæson af ”Den store bagedyst”, hvor han indtil videre har sikret sig de to første mesterbagerforklæder.

Det er det 30-årige bagetalent naturligvis glad for. Ikke mindst fordi han har følt et ekstrastort pres for at præstere.

Kendt kæreste

- Jeg ville ikke have, at nogen tænkte, jeg var landet i det program, fordi jeg er Morten Kjeldgaards kæreste. Fandeme nej. Jeg skulle vise, at jeg var der, fordi jeg var god til at bage og kunne mit håndværk. Når jeg tænkte over, at det også skulle vises på tv, kunne jeg mærke, at mine skuldre lige faldt 10 centimeter, for nu havde jeg vist mit værd, tænkte jeg, fortæller Frederik Haun, der gennem de seneste år har dannet par med den profesionelle danser, der er kendt fra "Vild med dans". 

Frederik Haun har bagt, siden han var barn, og faktisk meldte han sig til ”Den store bagedyst” både i 2016 og 2017. Men det er først her i 2021, at det lykkedes ham at komme med i konkurrencen.

Morten Kjeldgaard og Frederik Haun
Foto: Dan Mariegaard

Morten Kjeldgaard og Frederik Haun

Frederik var under pres

Han er blevet mere moden og har fået styr på sit liv, og så har han indenfor det sidste halvandet års tid nået et helt nyt bageniveau.

Ikke mindst i forbindelse med forberedelserne til DR-programmet, hvor Frederik Haun har brugt utallige timer på at forbedre sig. Han er perfektionist ud til fingerspidserne, og det kommer også til udtryk, når han øver sig. For Frederik har temperament, og han kan godt blive udadreagerende hjemme i køkkenet, når moussen eller glazen modarbejder ham.

- Det prøvede jeg virkelig at styre i programmet, for jeg bliver presset. Det, jeg frygtede allermest, var, om jeg ville komme til at være sur på tv. I teltet tror jeg, jeg lukkede lidt ned og blev introvert i stedet for at reagere, forklarer Frederik Haun.

Hvordan det går ham i bageteltet på Clausholm Slot, kan man følge hver lørdag i ”Den store bagedyst” på DR.

Læs også hele interviewet med Frederik Haun i BILLED-BLADET nr. 41, der er på gaden nu. 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden