Torsdag, 10. oktober 2019 - af Luise Marie Bekker

Gift ved første blik: Sådan går det parrene i dag

Parrene fra "Gift ved første blik" sæson 6

Parrene fra "Gift ved første blik" sæson 6

Foto: Nicolas Cosedis/DR
Optagelserne er slut, og to ud af fem par i "Gift ved første blik" har fortalt præsten Michael, at de ønskede at forblive gift. Men meget er sket siden da. Bliv opdateret i denne artikel.

ANDERS OG LUNA

Anders og Luna fra "Gift ved første blik".

Foto: Nicolas Cosedis

Anders og Luna stoppede eksperimentet allerede på bryllupsrejsen, og de skulle derfor ikke vælge eller fravælge hinanden i sidste og ottende afsnit. Særligt Luna glæder sig over, at eksperimentet er overstået.

– Det er dejligt, det er slut! Det at blive offentligt eje var voldsommere, end jeg troede og var parat til. Jeg fortryder ikke, jeg har medvirket, for jeg kan ikke lave det om! Jeg har været flov, jeg er blevet ydmyget – men jeg har også haft det sjovt. Jeg havde ikke lyst  til at være i medierne, men det har været sjovt at overskride den grænse, selvom jeg har hadet det. Jeg havde heller ikke lyst til at holde en fed bryllupsfest for så at blive skoddet. Men så havde jeg jo ikke været den, jeg er i dag. 

– Mit forløb handlede ikke om Anders, men om hans opførsel. Min brist er, at jeg ikke forstår, hvis folk skifter, som han gjorde. For jeg arbejder med folk og er vant til at mærke folk. Det slog mig helt ud, at jeg ikke kunne mærke ham. Det ruskede op i en masse ting, og jeg måtte gå til psykolog.

- Mit puslespil gik i stykker, og det har jeg så samlet igen med psykologen. Og jeg har besluttet mig for, at jeg er et voksent menneske, der bor alene i mit eget liv – jeg behøver ikke være den ene halvdel af et parforhold. Så jeg har været til koncerter og i teatret alene. Første gang jeg var det, var jeg lige ved ikke at gøre det.

Luna afviser ikke, at hendes livsledsager bliver en kvinde:

– Jeg kunne godt overveje en kvinde, for jeg har forelsket mig i en på afstand før. Jeg tænder instinktivt på mænd, ikke på kvinder, men jeg kan godt forelske mig i en.

– Jeg venter stadig på kærligheden. Skulle jeg ende alene, går det også. 

Anders har efter det sidste afsnit ikke haft lyst til at udtale sig om eksperimentet.

MAJA OG FREDERIK

Maja og Frederik fra "Gift ved første blik".

Foto: Nicolas Cosedis

Maja og Frederik valgte at gå fra hinanden, inden de skulle sidde over for præsten Michael og vælge. Det skete i ro og mag, og de to kunne da også sidde og se bryllupsbilleder sammen efterfølgende. Til dr.dk fortæller Frederik, hvordan det er at have set sig selv på tv:

– Det er forfærdeligt at sidde og se mig selv. Jeg har meget, meget svært ved at være i det. Jeg ser jo sådan set ikke programmet. Kun den del, hvor vi er med. Resten spoler jeg over, for jeg kan simpelthen ikke rumme det, siger han til dr.dk. 

– Jeg begynder at sammenligne mig med de andre deltagere og det, de sagde eller gjorde. Hvorfor gjorde jeg ikke sådan? Hvorfor gjorde jeg noget andet?

Nogen undrer sig over, hvorfor så usikker en mand overhovedet er med i programmet. Frederik mente selv, han var klar, inden det hele gik i gang.

– Jeg føler, jeg har overvurderet, hvordan jeg selv havde det. Jeg havde egentlig ideen om, at jeg kunne håndtere det bedre, end det lykkedes.

– Men rationelt føler jeg alligevel, at jeg faktisk var klar til det. Jeg havde bare ikke forberedt mig på, hvordan jeg håndterer det, hvis jeg ikke reagerer på skærmen, som jeg havde håbet og forventet.

Maja har ikke udtalt sig siden sidste afsnit.

ANJA OG DENNIS

Anja og Dennis fra "Gift ved første blik".

Foto: Nicolas Cosedis

Anja og Dennis fravalgte et fortsat ægteskab. På tv fik seerne indtryk af, at de måske ville fortsætte som kærester. Men det er længe siden, og eksparret har slet ikke set hinanden siden.

– Jeg havde behov for at komme mig ovenpå eksperimentet og for alvor mærke efter mine egne følelser, hvilket der ikke var tid til i eksperimentet. Jeg nåede frem til, at jeg ikke kunne se Anja og jeg sammen i fremtiden. Vi har derfor ikke mødtes efter programmet, men kun sms'et lidt og talt i telefon en enkelt gang, siger Dennis og afslutter:

– Men nu er jeg klar til at skulle ud og finde kærligheden. 

Anja havde svært ved at smide det seks ugers lange ægteskab ud med badevandet:

– For mig var det var en hård beslutning at sige nej til at forblive gift, da det selvfølgelig var drømmen, da jeg meldte mig. Med tiden har jeg indset at rammerne ikke var ideelle for Dennis og mig. "Gift ved første blik" har lært mig,  hvor vigtig kommunikation er i et parforhold og særligt, når man er stresset og presset.

– Nu har jeg fokus på mine studier og mine veninder og bruger kræfterne her. Skulle kærligheden komme på et tidspunkt, må jeg se på det. Jeg har bestemt ikke afskrevet at finde én af dele livet med efter oplevelsen her, men lige nu er fokus et andet sted.

MICHAEL OG CHRISTINA

Michael og Christina fra "Gift ved første blik".

Foto: Nicolas Cosedis

Seerne var med, da Michael og Christina allerede på bryllupsrejsen erklærede, at de elskede hinanden. De var også hurtige til at kalde hinanden skat, og det virkede næsten for godt til at være sandt. 

Parret mødte dog store udfordringer undervejs. Så store, at seerne kunne komme i tvivl om, hvorvidt de ville forblive gift.

Det blev de – men for nylig besluttede de sig for at gå fra hinanden.

- Vi er simpelthen for forskellige, siger Christina.

- Jeg forstår matchet. For vi kan have en fest sammen. Og minder om hinanden. Men vi var ikke hinandens rolige klipper, som jeg havde brug for, siger Michael.

Deres fokus er dog et helt andet sted nu – de skal nemlig have et barn. Det bliver nok historiens hurtigste "Gift ved første blik"-baby.

Læs det store interview med Michael i BILLED-BLADET, der udkom i dag, 10. oktober.

 

CLAUS OG HENRIETTE

Claus og Henriette fra "Gift ved første blik".

Foto: Nicolas Cosedis

Mange heppede på, at Claus og Henriette ville klare det. De valgte da også at blive sammen efter eksperimentet. Men i dag er de skilt.

– Vi boede fra hinanden i noget tid, og det er ikke sådan, jeg ser et ægteskab. Jeg følte ikke, jeg kunne leve op til et ægteskab. Jeg gav ikke det, jeg gerne ville, og så valgte vi at blive skilt. Da vi tog beslutningen, kom der ro på. Henriette kunne mærke, at jeg trak mig. Beslutningen lå mest hos mig, Henriette gjorde intet forkert – hun er dejlig, fortæller Claus.

– Vi havde en tænkepause, men så blev vi enige om, at vi ikke er færdige med hinanden. Alt det her er sket inden for den seneste måned, og nu prøver vi bare at være kærester. Vi har ikke set hinanden så meget, men vi ser hinanden lidt, og vi har ikke nået en konklusion om, hvordan det kommer til at fungere. 

– Det kunne være oplagt, at Henriette flytter ind hos mig, men hendes omgangskreds er i Silkeborg. Jeg synes ikke, hun skal rejse fra den, for jeg har ikke brug for alt det sociale hele tiden. Jeg har bare brug for en tryg base. Det afgørende for mig er, at jeg har natur i nærheden og gode omgivelser. Det behøver ikke lige være på Sydfyn. Jeg vil gerne tilbage dertil, men det behøver ikke være lige nu.

Claus har tidligere fortalt, han gerne vil have børn, men de er ikke på tegnebrættet.

– Det er forholdsvist nyt, at vi bare er kærester. Nu fokuserer vi på at være i nuet og snakker ikke så meget om fremtiden. Så jeg ved ikke endnu, om vi ender som en lykkelig familie.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden