23. okt. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Gitte er ude af Den store bagedyst: Derfor var jeg så lettet

Gitte Østergaard
Gitte Østergaard
Foto: DR
Fjerde program af "Den store bagedyst" blev endestationen for Gitte Østergaard. Nu fortæller hun, hvorfor hun var glad for at ryge ud.

Lørdag aften rullede fjerde afsnit af ”Den store bagedyst” over skærmen, og det blev samtidig et farvel til Gitte Østergaard på 63.

Men modsat mange andre deltagere der gennem årenes løb er røget ud af programmet, var det ikke en tårevædet afsked.

Konstant uro

Tværtimod var Gitte lettet over, at det sluttede.

- Lige fra man sender ansøgningen, til man er ude af programmet, er der en rigtig lang periode, hvor man tænker, at man ikke er god nok, og man banker sig selv i hovedet over, at man ikke øver mere. Den der uro ligger hele tiden i dig. Den er også udviklende, for man må finde ud af, hvordan man kan håndtere det, forklarer Gitte Østergaard og fortsætter:

- Det er en spændende rejse at være med på, men jeg var glad, da jeg røg hjem. Nu havde jeg fået nok for den 25-øre.

Tårnhøjt niveau

I program fire af ”Den store bagedyst” var der fokus på former og farver, og niveauet i teltet på Clausholm Slot var tårnhøjt. Gitte var da også overrasket over, hvor gode modstanderne var.

- Jeg var lidt i chok over, hvor dygtige de var. Hvis jeg havde tænkt for meget over det på forhånd, ville jeg have været død af skræk allerede inden, fortæller Gitte, der egentlig havde regnet med at skulle sige farvel til konkurrencen endnu tidligere.

Men Gitte nåede til program fire, og nu ser hun frem til at følge resten af sæsonen på afstand.

- Jeg er glad og tilfreds og alt er godt. Jeg glæder mig over, at de andre er så dygtige og gør det godt, og det bliver spændende at følge dem på tv.

Galleri Den store bagedyst 2021

Læs mere om: