Mandag, 26. april 2021 - af John Lautrup

Glenn fra Forsvundne arvinger: Sådan tog jeg mig af Marc

Ven fra Forsvundne arvinger
Glenn Michael Andersen foran et billede af sin afdøde ven, Marc Manangan Jessen Bryld. 
Foto: Gregers Overvad
Glenn Michael Andersen fortæller om sit venskab med denne uges tragiske hovedperson i Forsvundne arvinger.

Marc Manangan Jessen Bryld, mandag aftens hovedperson i Forsvundne arvinger på DR1, viste sig at have en stor familie i Filippinerne, som ikke anede, at han var død i en alder af kun 31 år. I Danmark havde han stort set kun sin ven og udlejer, Glenn Michael Andersen. 

- Jeg tog mig lidt af ham og støttede ham, så godt jeg kunne. Marc var en sørgelig sjæl med en dyster fortid, som han ikke altid var helt ærlig omkring, fortæller Glenn Michael Andersen, 50 år, som sidste sommer fandt sin ven død på gulvet i det værelse, han havde udlejet til ham. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den forældreløse Marc Manangan Jessen Bryld døde af en hjerneblødning. Hans danske far var ifølge Glenn Michael Andersen død af druk mange år tidligere, og hans filippinske mor tog sit eget liv et par år efter. Da var Marc bare en stor teenager. 

- Jeg tror ikke helt, at Marc forstod, hvorfor og hvordan forældrene døde. Til mig forklarede han, at de var blevet dræbt i en trafikulykke. Jeg tror, at meget af det hand­lede om autisme. Marc var en rar og venlig person, som vadede ind i folk med træsko på. Men han var ensom, selv om han var omgivet af mennesker. Han forstod sig ikke på sociale interaktioner, og jeg måtte ofte forklare ham, hvorfor folk nogle gange afviste ham. Men jeg holdt af ham, som han var, siger Glenn Michael Andersen, der er fraflyttet lejligheden, hvor han boede med sin ven. 

- Jeg skulle bare væk. Jeg kunne ikke have med det at gøre. Hver gang jeg gik ind på det, der var Marcs værelse, så jeg ham ligge død på gulvet, fortæller han.

Læs interview med Glenn Michael Andersen i BILLED-BLADET, der kan købes fra onsdag den 28. april. 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden