27. feb. 2017
Af Casper Nielsen

Hans Otto Bisgaard har sagt vemodigt radio-farvel

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/_mho1448.jpg
foto: Martin Høien
Når lytterne tirsdag den 28. februar hører Hans Otto Bisgaards stemme i radioen, er DR legenden gået på pension. ”Bissen” lavede nemlig sit allersidste program ”Morgenstund” på P4 og P5 allerede mandag formiddag, og takkede mandag eftermiddag af ved en reception i DR.

Hans Otto Bisgaard er efter 47 år stoppet som radioens rolige stemme.

- Nu kan jeg godt mærke, at det bliver lidt mærkeligt, sagde den ellers så fattede Hans Otto Bisgaard, da sidste nummer skulle sættes på, og nedtakten speakes.

– Det er dagen, jeg går fra borde, men programmet fortsætter med sikker kurs med Julie Bundgaard som vært, bekendtgjorde han til tonerne af Bob Dylans ”Forever Young”.

- Jeg fylder 72 år næste gang, og måske bliver det mærkeligt at stoppe, men jeg glæder mig faktisk lige nu. Men måske står man om fjorten dage og banker på, siger Hans Otto til BILLED BLADET, men tilføjer så mere seriøst.

Guldbryllup næste år

- Nej, det tror jeg nu ikke. Jeg drosler ned, også af hensyn til samværet med min kone Hanne, som jeg kan fejre guldbryllup med næste år. Nu skal vi altså være sammen.

- Jeg er dog stadig ansat på Metronome. De har bare ønsket at have mig tilknyttet, men vi har slet ikke talt om, hvad jeg skal. Men de har måske en frokostordning, man kan stå for, eller en elevator der driller, griner Bisgaard.

I sit sidste radio-program havde han også Lisa Nilssons ”Sangen om os” på sin spilleliste.

- Den var vigtig, fordi jeg føler, vi har haft en slags klub, lytterne og jeg. Og det har da også været helt vildt, hvad der er kommet ind af tilkendegivelser.

NOSTALGI: Arne Myggen og Clays Walter som "Morgen Nisser"

Måske skriver jeg en bog

Hans Otto Bisgaard har igennem sin imponerende lange karriere mødt en perlerække af store kunstnere. Fra Paul McCartney og Ringo Star til Mick Jagger og Whitney Houston.

- Jeg er blevet opfordret til at skrive en bog om det hele, og det gør jeg måske.

- Det er også en måde at få styr på alt det, der har ”ramt” mig i alle de år, siger Hans Otto Bisgaard, der fortsatte dagen med at gå til reception i DR, hvor han fik sagt et vemodigt farvel til kollegerne.

LÆS MERE: Hans Otto Bisgaard siger farvel til radioprogram

Læs mere om: