8. jun. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Heino Hansen mistede sin mor for syv år siden: Vild tv-oplevelse fik pludselig tårerne frem

Jan Hellesø, Heino Hansen og Josefine Høgh
Jan Hellesø, Heino Hansen og Josefine Høgh
Foto: DR
Det var et hårdt slag for Heino Hansen at miste sin mor, og hun nåede aldrig at opleve sønnens enorme succes. Da han torsdag aften medvirkede i "I hjernen på stjernen", fik Jan Hellesø tårerne frem hos komikeren.

Heino Hansen er egentlig uddannet bager og havde en plan om at blive bagermester i Bilka i Næstved, da han af en ven blev overtalt til at prøve sig selv af som standupper.

Den beslutning har siden ændret Heino Hansens liv.

Den 38-årige komiker har optrådt med sine jokes gennem lang tid, men det er først inden for de senere år, at han har fået sit kæmpe gennembrud. Han har medvirket i en lang rækker tv-programmer, og sidste år blev han kåret som ”Årets Komiker” ved ”Zulu Comedy Galla”.

En af hans absolut største støtter gennem karrieren var hans mor, som over sin seng havde en plakat hængende fra sønnens allerførste show.

Desværre mistede Heino Hansen sin mor for syv år siden, og han er stadig påvirket af, at hun aldrig nåede at opleve den kæmpe succes, han har opnået.

Det fortæller han om på rørende vis i DR-programmet ”I Hjernen på Stjernen”.

Heino Hansens mor nåede heller ikke at møde hans to sønner, Ferdinand og Bernhard.

Til sidst i programmet får Heino Hansen overrakt en gave af psykologisk manipulator Jan Hellesø. Det er et billede af hans mor, der sidder med et stor smil, mens billederne af hans to sønner pryder på væggen i baggrunden, og det syn er noget, der giver komikeren vand i øjnene.

Jan Hellesø beder i samme forbindelse Heino Hansen tænke over, hvilken sidste ting han ville sige til sin mor, hvis han fik chancen.

- Det lyder lidt egoistisk, men hun heppede så meget på det her, og hun nåede kun at se mig være pissedårlig. Hvis hun var her, ville jeg gerne sige: ”Jeg gjorde det, mor”.

Som det som regel er i ”I Hjernen på Stjernen”, havde Jan Hellesø allerede regnet ud, hvad Heino Hansen ville svare, og bag på billedet havde han derfor i forvejen skrevet ordene: ”Jeg gjorde det, mor”, hvilket satte endnu mere gang i tårekanalerne hos Heino Hansen, der var fuldstændig blæst bagover Jan Hellesøs evner.

Læs mere om: