26. nov. 2017
Af Karina Didriksen

Herrens Veje-instruktør om Lars Mikkelsen: Han er den perfekte Johannes

Lars Mikkelsen.
Lars Mikkelsen.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Kaspar Munk, der er konceptuerende instruktør på DR-serien "Herrens veje", var ikke i tvivl om, at det var Lars Mikkelsen, som skulle spille hovedrollen som provst.

Før optagelserne til ”Herrens Veje” gik i gang i 2016, var DR-seriens konceptuerende instruktør Kaspar Munk ikke i tvivl om, hvem der var mest oplagt til at spille provsten Johannes Krogh – nemlig Lars Mikkelsen.

- Jeg havde aldrig arbejdet sammen med Lars før, men til castingen var det ret tydeligt, at det var ham, der skulle være Johannes, fortæller Kaspar Munk til BILLED-BLADET og fortsætter:

- Allerede da jeg læste manuskriptet, tænkte jeg meget på Lars, og at han ville være perfekt til rollen.

https://imgix.billedbladet.dk/20170912_mho0323_copy_1.jpg
"Herrens veje"-instruktøren Kaspar Munk.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET

Lars har arbejdet hårdt

53-årige Lars Mikkelsen var til casting på lige fod med andre skuespillere, men det blev altså netop ham, som landede hovedrollen i den nye DR-serie om tro og religion.

- Folk skal kunne identificere sig med det, Johannes siger, og Lars spiller så fantastisk, at man kan mærke det. Det er ikke alle enhver, der kan stille sig op og holde en prædiken, siger Kaspar Munk og tilføjer:

- Lars er også en skuespiller, der har givet sig virkelig meget, har givet meget af sig selv og arbejdet virkelig hårdt. Det er hårdt at lave et portræt, hvor man bliver udfordret på sin tro.

10. og sidste afsnit af første sæson af ”Herrens veje” sendes på DR1 søndag den 26. november kl. 20.00.

Læs mere om: