Torsdag, 20. maj 2021 — af Niels Burgos

I Sofie Lindes stilletter på scenen i Eurovision

Sofie Linde, Fyr og Flamme
Sofie Linde, Fyr og Flamme
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET og Eurovision
Se godt efter, når Fyr og Flamme trykker den af ved semifinalen. Der er nemlig sjove detaljer i deres show.

Nede kælderen under DR-byen gemmer sig et sandt skatkammer. Det er her, man opbevarer alt det tøj, stjernerne har haft på i tv op gennem 1970'erne, 80'erne og 90'erne. Og det er her, stylisten bag Danmarks bidrag til Eurovision, Jon Elster, har været på jagt for at finde de helt rigtige outfits til Danmarks bidrag til Eurosion, Fyr og Flamme, og deres korsangere.

Det er allerede kendt, at den ene halvdel af duoen, Jesper Groth, optræder i en jakke, som tidligere har været båret af Kim Schumacher i 80'erne - men også de tre korsangeres tøj er en sand kavalkade af outfits, som tidligere har siddet på kendte danskerere på tv.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Tommy Seebach med Keld Heick og Kirsten Sigaard, da sejren i 1993 blev fejret. I den jakke som nu får nyt liv på scenen i Rotterdam.
Foto: Winnifred Eriksen

Seebachs jakke

I nakken på den ene korsanger står der således Tommy Seebach. Jakken blev båret, da han i sin tid sang "Under stjernerne på himmelen". I nakken på den anden korsanger står der Ulf Pilgaard. Og skoene til den sidste korsanger, ja, dem har Sofie Linde tidligere gået i.

Hold)et i Rotterdam i semifinalen er Marcel i Ulf Pilgaards jakke, Laurits, Jesper i Kim Schumachers jakke, Line i Seebachs jakke og Tilde i Sofie Lindes stiletter.
Foto: DR/Jon Elster

Tøj man ikke finder andre steder

- Vi holdt et møde med Laurits og Jesper fra Fyr og Flamme inden Dansk Melodi Grand Prix. Om hvilke drømme, de selv havde, i forhold til tøj og udtryk, og hvad der passede til sangen. Her stod det hurtigt klart, at de selv har et tydeligt billede af, hvem de er, og hvilket udtryk, de vil have. Inspirationen fra 80’erne, David Bowie, Lars Muhl og de mange firserlegender. Og her var det indlysende, at vi ikke skulle ud at handle nyt tøj, men i stedet en tur i DR’s kostumekælder. For lige præcis det tøj finder man ikke andre steder, fortæller Jon Elster til dr.dk.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden