12. feb. 2023
Af Karina Didriksen

Jesper Sørensen om Riget Exodus: Sådan var det at møde Lars von Trier

Jesper Sørensen.
Jesper Sørensen.
Foto: Hanne Juul
Progeriaramte Jesper Sørensen spiller rollen som opvaskeren Lillemand i ”Riget Exodus” på DR1.

Jesper Sørensen har fået sin helt store skuespildebut i tv-serien ”Riget Exodus”, der sendes på DR1 hver søndag kl. 20.00.

Her spiller 25-årige Jesper rollen som opvaskeren Lillemand, der står i hospitalets kælder og vasker op i selskab med en robot ved navn BOB 2.0.

Serien er en fortsættelse til Lars von Triers serie ”Riget” fra 1994, og det var en stor oplevelse for progeriaramte Jesper Sørensen at møde instruktøren.

- Det var en rigtig sjov op­levelse at arbejde sammen med Lars von Trier! Jeg fandt hurtigt ud af, at hvis ikke han var tilfreds, så sagde han det, som det var. Men han stillede ikke spørgsmålstegn ved mig, så det var fedt, at han kunne lide det, jeg lavede, har Jesper Sørensen udtalt til BILLED-BLADET.

Jesper Sørensen i "Riget Exodus".
Jesper Sørensen i "Riget Exodus".
Foto: DR

Første gang

I modsætning til seriens andre store stjerner, så skulle Jesper Sørensen ikke bruge ret lang tid på optagelserne. Alle hans scener er nemlig lavet på to-tre dage.

Han har aldrig spillet skuespil før, men nu kan han altså krydse det af på listen over de ting, han drømmer om at kaste sig ud i.

I de to første sæsoner af tv-serien ”Riget” fra 90’erne blev opvasker­ne spillet af Vita Jensen og Morten Rotne Leffers, der begge havde Downs syndrom.

Læs mere om: