25. jan. 2018
Af John Lautrup

Jesper Theilgaard: Det er godt nok mærkeligt

Jesper Theilgaard
Jesper Theilgaard
Foto: Birger Storm
Jesper Theilgaard, DRs vejrvært gennem 27 år, går i aften på skærmen for sidste gang for at aflevere en vejrmelding.

Jesper Theilgaard, 62 år, er lige stået af metroen ved DR-Byen til sin sidste arbejdsdag, da vi fanger ham på mobilen.

- Det er godt nok mærkeligt, siger han om den kendsgerning, at han i aften i TV-Avisen klokken 21.30 for sidste gang skal på skærmen for at fortælle om dagens og de kommende fem dages vejr.

Taknemmelig for sine 27 år hos DR

Jesper Theilgaard stopper som vejrvært efter 27 år. Han havde ikke lyst til at være en del af vejrredaktionens udflytning til DR i Aarhus, som træder i kraft fra 1. februar. Men han smækker på ingen måde med døren. Han er taknemmelig for sine mange år i DR og benytter lejligheden til at prøve sig selv af som freelancer med rådgivnings- og foredragsvirksomheden "Klimaformidling.dk".

- Jeg har jo kendt til udflytningen i halvandet år, så jeg har haft tid til at vænne mig til tanken om, at det er slut. Men det er klart, at 27 år ikke går upåagtet hen. Og det føles fantastisk at tænke tilbage på alle de spændende mennesker, jeg har mødt og arbejdet sammen med, alle de sjove hændelser, jeg har oplevet, og hele den teknologiske udvikling. Det har været stort. Tænk at jeg i så mange år har været en del af TV-Avisen, som jeg selv så og så op til som ung, siger Jesper Theilgaard.

Særligt farvel - og på gensyn

Han bliver genstand for et særligt indslag i aftenens TV-avis. Også dét synes han er stort. Og så er der ellers afskedsreception i DR-Byen i morgen, fredag den 26. februar.

Jesper Theilgaard bliver ikke arbejdsløs foreløbig. Ordrebogen i hans nye firma er fyldt med opgaver det næste halve års tid.

- Jeg er ikke bekymret. Klima er jo et område, som der kommer mere og mere fokus på, siger han.

Derfor lover Jesper Theilgaard da også, at seerne ikke har set ham for sidste gang, når han i aften melder af.

- DR vil bruge mig som kommentator i klimaspørgsmål, siger han

Læs mere om: