Søndag, 20. maj 2018 - af Juliane Olsen

Jesper Theilgaard hædret for sin klimaindsats

Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Den tidligere vejrvært Jesper Theilgaard har modtaget Care Danmark Prisen for sin store indsats indenfor klimaformidling.

Den 62-årige tidligere DR-vejrvært Jesper Theilgaard blev torsdag hædret med Care Danmark Prisen for sin mangeårige indsats indenfor klimaformidling.

Efter at have sagt farvel til sit faste job hos DR sidste efterår har den populære vejrvært nu kastet sig over at formidle emnet klimaforandring på fuld tid.

Nu har han altså taget denne pris hjem, der bliver tildelt personer, som støtter Care Danmark i at hjælpe verdens fattigste.

Dejligt med anerkendelse

- De synes, jeg gør det godt, og det er jo fint. Det er en anerkendelse, og det er altid godt, siger Jesper Theilgaard til BILLED-BLADET.

Han har blandt andet rejst med CARE Danmark til Laos med dette emne i fokus, og derfor var det naturligt, at han også er blevet hædret.

Jesper Theilgaard er stadig tilknyttet DR som freelancer, og ellers er han beskæftiget af kurser, undervisning og foredrag med fokus på klima.

Jesper Theilgaard besøgte gamle kolleger

Livet ude på den anden side af det faste job som vejrvært klæder den erfarne vejrformidler særdeles, hvis han selv skal sige det.

- Det er sgu dejligt at have egen kalender. Det går rigtigt godt, men jeg var da også ude at besøge mine gamle kolleger i går, så jeg har ikke helt sluppet det, siger han.

Hvad angår det gode forårsvejr så nyder Jesper Theilgaard selvfølgelig de solrige timer med afslapning og en forestående konference i Paris.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden