27. jul. 2016
Af John Lautrup

Jesper Theilgaard overvejer at stoppe

(ons)Jesper Theilgaard
Jesper Theilgaard
Foto: Birger Storm
Jesper Theilgaard agter ikke at flytte med sin arbejdsplads, når DR Vejret i 2018 skifter adresse til Aarhus.

Jesper Theilgaard fylder 61 år i år, og han kan begynde at se enden på sin mangeårige karriere som DRs vejrprofet. Ledelsen i DR har besluttet at flytte vejrredaktionen til Aarhus i 2018, og Jesper Theilgaard regner ikke med at flytte med.

– Det har klart givet noget turbulens i hovedet, for jeg flytter jo ikke min bopæl til Aarhus. Til den tid er jeg 62 år, så der er også grænser for, hvor meget jeg gider pendle frem og tilbage. Det giver mig selvfølgelig overvejelser om fremtiden. Der er mange scenarier, og jeg er åben for alle muligheder og tilbud, der måtte komme. For jeg stopper jo ikke med at arbejde, siger Jesper Theilgaard og understreger, at han helst vil blive i DR.

Jesper Theilgaard skriver bog

Han har i de senere år i stigende grad engageret sig i klimaspørgsmålet og sidder lige nu og skriver en bog om emnet for Gyldendal. I forvejen holder han masser af foredrag om klima, så måske kan han få en rolle i DR, hvor han ikke skal forudsige vejret fem dage frem, men fortælle om, hvad der sker med vejret om 50 år.

Jesper Theilgaard er uddannet meteorolog. Han blev ansat i DR i 1990 og har altså i 26 år kommenteret koldfronter og sommervejrlig for danskerne.

LÆS MERE: Jesper Theilgaard får vindmølle-pris

Læs mere om: