Jesper Theilgaard stopper som vejrvært

Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard

Foto: Jesper Sunesen / BILLED-BLADET
Jesper Theilgaard har efter 27 år som meteorolog i Danmarks Radio besluttet at starte sit eget firma med klimaspørgsmål som speciale.

Jesper Theilgaard, 61 år, har efter lidt frem og tilbage besluttet sig for at stoppe som vejrvært på DR, når DR Vejret til næste år flytter til Aarhus. Egentlig havde han bestemt sig for at pendle fra sin bopæl i Kastrup, men nu har han altså endegyldigt valgt at stoppe. 

- Der er da ingen tvivl om, at det vil være vemodigt at skulle præsentere den sidste vejrudsigt til januar. 

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

- DR har været en god arbejdsgiver, og jeg har været taknemmelig for det, jeg har fået lov til – ikke mindst, at jeg specielt de seneste ti år har kunnet have et særligt fokus på klimaet og klimaspørgsmålene, som mere og mere presser sig på, siger Jesper Theilgaard til dr.dk.

Jesper Theilgaard som selvstændig

Netop klimaet vil Jesper Theilgaard beskæftige sig med i sit nye liv som selvstændig med sit eget firma, Klimaformidling.dk. Han vil skrive bøger, holde foredrag og byde sig til, hvor firmaer og organisationer har brug for råd om klimaforandringer og bæredygtighed. 

- Det skal på ingen mådes ses som om, at jeg smækker med døren, og DR er i sin gode ret til at flytte DR Vejret til Aarhus, siger Jesper Theilgaard og forklarer, at han allerførst havde tænkt, at han ville pendle frem og tilbage mellem Aarhus og København, da han har familie, børn og børnebørn, der bor på Sjælland, og som ikke lige er til at rykke.

- Men efterhånden er jeg begyndt at tænke på det hele som en ny mulighed og for at blive herre over min egen kalender. Så nu tager jeg springet, siger han til dr.dk.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden