Tirsdag, 1. juni 2021 — af Liz Rørsig

Johannes Langkilde: Derfor blev jeg ikke høvding

Johannes Langkilde
Johannes Langkilde.
Foto: Hanne Juul
Johannes Langkilde fik under sin og familiens rejse til Samoa et helt særligt tilbud.

Johannes Langkilde mødte på sin opdagelsesrejse til Samoa og Amerikansk Samoa sin familie, hvoraf slægten tæller flere end 100. Heriblandt har DR1-værten ikke blot én fætter, men flere der kan kalde sig for høvding. Og Johannes Langkilde fik i Amerikansk Samoa også selv tilbudt en høvdingetitel.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Hvor mange, som hedder Johannes fra Hjørring, bliver tilbudt at blive høvding i Samoa?, siger Johannes Langkilde med et smil til BILLED-BLADET. Han var beæret over forslaget, men endte med at sige pænt nej tak.

En stor ting

- Jeg indså, hvor stor en ting det er, og hvor meget det betyder, og hvad der forventes af én, når man er høvding. Det ville være svært at udføre opgaverne her på den anden side af jorden, og jeg ville nødig skuffe nogen, fortæller Johannes Langkilde.

En bog af stor betydning

Til gengæld fik DR1-værten et nyt navn af familien, Tusitalaoaiga, som betyder: ”Ham der skriver om familien”. - Dét har jeg gjort i bogen ”Min fætter er høvding i Samoa” og af alt, hvad jeg har skrevet i hele mit liv, betyder denne bog mest, siger Johannes Langkilde om familiekrøniken.

Læs interviewet med Johannes Langkilde og familien i BILLED-BLADET nr. 21, der er på gaden nu.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden