Torsdag, 20. maj 2021 — af Laura Dalgård Hansen

Juniorbageren Liva har solgt sine tv-kjoler: Så mange penge har hun indsamlet

Liva Mai Hansen
Liva Mai Hansen
Foto: Søren Jul Lamberth
Mens "Den store juniorbagedyst" blev sendt, kunne man hver uge byde på Livas kjoler fra programmet. Hun har indsamlet mange penge, og torsdag overrakte hun dem til organisationen Bedre Psykiatri.

I foråret var der mange, som fulgte de otte sejere børn i ”Den store juniorbagedyst” på DR, og blandt deltagerne var 13-årige Liva.

Hun imponerede med sine bagetalenter, og hun nød at være med i programmet. Ikke mindst fordi hun i mange år er gået glip af mange oplevelser, fordi hun har kæmpet med blandt andet angst.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det gik fuldstændig amok

I forbindelse med at ”Den store juniorbagedyst” blev sendt, besluttede hun sig for, at hun gerne ville hjælpe andre, der også har psykiske udfordringer.

Mens programmerne blev sendt på tv, lavede hun derfor hver lørdag en auktion på sin Instagramprofil ”Livaskageunivers”, hvor man kunne byde på de kjoler, hun havde haft på i programmet.

Beløbet ville hun donere til organisationen ”Bedre Psykiatri”.

- Jeg startede med at tænke, at hvis jeg kunne tjene måske et par hundrede kroner på hver kjole, ville det være perfekt, fortæller Liva Mai Hansen.

- Det er gået fuldstændig amok, og folk har også overført beløb udover kjolerne, forklarer den unge bagestjerne, som har indsamlet over 15.000 kroner til det gode formål.

Liva Mai Hansen
Foto: Jens Peter Eckardt/Bedre Psykiatri

Torsdag var det så blevet tid til, at pengene skulle overrækkes til folkene fra Bedre Psykiatri.

- Det betyder meget for mig, fordi pengene jo er med til at hjælpe folk, der står i en situation, som enten ligner min eller en anden situation, de gerne vil ud af. Jeg håber, pengene kan hjælpe dem lidt på vej, fortæller Liva.

Der har været masser at se til for hende, både da programmerne blev optaget sidste år, og i forbindelse med at de blev sendt på tv. Derfor er det også en lidt mærkelig tid for Liva nu.

- Jeg føler lidt, jeg har været i et tomrum, fordi man har været vant til hele tiden at skulle være på, og nu er det slut. Det er lidt underligt. Man skal finde sig selv igen. Det kommer helt automatisk, men det er svært at finde rundt i, forklarer Liva, der fortsat bager en masse derhjemme, og hver uge laver hun også kager på bestilling.  

Pengene fra indsamlingen går til Bedre Psykiatris arbejde for at hjælpe pårørende til mennesker med psykisk sygdom. Bedre Psykiatri tilbyder blandt andet rådgivning, pårørendegrupper, viden og meget andet til forældre og andre pårørende til mennesker med psykisk sygdom.

Liva med generalsekretæren for Bedre Psykiatri, Jane Alrø Sørensen, og sin far, Morten Hansen. 
Foto: Jens Peter Eckardt/Bedre Psykiatri

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden