Lørdag, 4. september 2021 — af Laura Dalgård Hansen

Kaj og Andrea er tilbage med helt nye programmer

Kaj og Andrea
Kaj og Andrea
Foto: DR
"Kaj og Andrea" kan fejre 50-års jubilæum i år, og i den forbindelse kan man nu se helt nye programmer med de elskede figurer.

I 2021 er det 50 år siden, at danskerne første gang lærte ”Kaj og Andrea” et kende, og nu er de tilbage med helt nye programmer.

Mellem 1971 og 2007 blev der ifølge DR produceret 183 afsnit om frøen og papegøjen, og i forbindelse med jubilæet kan børn anno 2021 nu også nyde nye programmer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Et fint arvestykke

- Kaj og Andrea har et rigt følelsesliv ligesom børnene, der ser med – de er spontane, nysgerrige, drillende, glade, legesyge og kan nogle gange også være lidt hårde ved hinanden. Småbørnene har ikke nødvendigvis så meget sprog endnu, og derfor har det stor værdi, når de oplever andre sætte ord på følelser, de kan genkende, siger Marlene Boel og forklarer videre:

- Kaj og Andreas sange er klassikere med en smittende barnlig glæde, og de fleste forældre og bedsteforældre kan huske selv at have sunget med på ’Vennesangen’ og ’Bakke snagvendt’. Det er et meget fint arvestykke, der er bragt til live og som nu gives videre til næste generation.

Glædelige gensyn

Det er Kjeld Nørgaard, 82, og Hanne Willumsen, 81, som lige fra begyndelsen har lagt stemmer til Kaj og Andrea, og det gør de også her i 2021-udgaven af programmerne.

Her er der også gensyn med musikeren Ole Kibsgaard, som blev en del af universet i 1997.

De ti nyt programmer med ”Kaj og Andrea” kan ses på Minisjang på DRTV, som er et tilbud til småbørn og skræddersyet til de 1-3-årige.

Andrea, Kaj, Kjeld Nørgaard, Povl Kjøller.
Foto: DR

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden