11. maj. 2016
Af af Ken Richter

Kan du huske Anders og Julius fra TV? Nu er de begge døde

Anders Chr. Sørensen
Anders Chr. Sørensen
Foto: Lars Horn
Anders levede fem år længere end sin storebror Julius. Brødrene blev kendt gennem Søren Ryges TV-programmer.

Anders og Julius blev berømte tilbage i 90'erne, hvor TV- og havemanden Søren Ryge Pedersen nåede at lave syv hverdagsportrætter af de to specielle brødre. De to halvbrødre blev aldrig gift og nåede at bo sammen i 53 år på Skuregården tæt ved Rønde på Djursland. For fem år siden døde Julius, og nu er Anders også gået bort. Begge brødre nåede at blive 85 år.

Trods berømmelsen på TV blev Anders og Julius ved med at være sig selv. Der blev ikke lavet om på noget. Julius kunne godt nyde opmærksomheden, mens Anders tog det mere afslappet. Han brød sig nemlig ikke om at se sig selv på fjernsynet, og han påstod, at han aldrig havde set alle afsnittene på DR TV med sig selv og sin storebror.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Anders boede alene

De sidste fem år af sit liv, boede Anders alene på gården, hvor de to brødre også havde passet deres mor Johanne frem til 1977.

- Selvfølgelig savner jeg Julius, fortalte Anders BILLED-BLADET for fem år siden. - Det var jo rart, når han sad i stolen, og jeg kunne diskutere lidt med ham. Også selv om vi sommetider kom lidt på kant, smågrinede Anders den gang ved mindet om hverdagen med sin storebror.

En sten ved mors grav

Inden sin død for fem år siden havde Julius besluttet, at han ville ligge ved de ukendte ved Bregnet Kirke, og det ønske, sørgede Anders for, blev opfyldt.

- Men jeg gav ham en sten som minde ved siden af vores mor, og der er plads til mit navn nedenunder, havde Anders planlagt.

LÆS MERE: Brødrene Anders og Julius blev en populær TV-julegave

Læs mere om: