Torsdag, 25. maj 2023 — af Niels Burgos, John Lautrup

Kan du huske tv-stjernerne Preben Heide og Ann Nissen? Her er de i dag

Preben Heide og Ann Nissen
Preben Heide og Ann Nissen
Foto: Alex Tran
I dag er de 83 og 79 år - og fejrer snart 40-års bryllupsdag

Preben Heide, 83 år, og Ann Nissen, 78 år, var skærmtrolde i en tid, hvor der ikke var så mange af dem. Dengang Danmarks Radio havde monopol, og halvanden til to millioner danskere så med, når de hver mandag inviterede seerne ”Landet Rundt”. Det var stort – også set med datidens briller. Nu fik seerne på DR nemlig for første gang mulighed for at se, hvad der foregik i danskernes liv - udenfor København.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Programmet gjorde de to vildt populære – og betød faktisk også, at de fandt kærligheden hos hinanden. De havde længe arbejdet sammen på redaktionen i Aarhus, begge havde et ægteskab bag sig – men amors pil ramte ikke lige med det samme.

– Ann og jeg var slet ikke kærester til at begynde med. Der gik mange år. Og vi havde været skilt i flere år, før vi blev gift i 1984. Uden at de to ting havde noget som helst med hinanden at gøre, forklarer Preben Heide.

Til næste år kan de fejre 40-års bryllupsdag – og om hemmeligheden ved at holde sammen så længe, siger Ann:

– Man skal have respekt for hinanden, og man skal kunne lide at være sammen. Jeg kan simpelthen godt lide at være i Prebens selskab. Det giver jo også kærligheden. Jeg har aldrig haft det sådan, at vi skulle gøre os umage for at få kærligheden til at blomstre..

– Og så skal man huske at kysse hinanden hver morgen og aften, indskyder Preben Heide

I dag bor parret i et skønt hus med udsigt over vandet ved Assens – og nyder et aktivt liv som pensionister. Ann spiller bridge, er aktiv i Røde Kors og det lokale menighedsråd – mens Preben træner sig op til igen at kunne tage lange cykelture efter at have fået et nyt knæ.

Læs mere om besøget hjemme hos de to tv-legender i BILLED-BLADET nummer 21.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden