Fredag, 10. marts 2023 — af John Lautrup, Christinna Braun

Kongehusets tidligere pressechef: Det er en barsk omgang for familien

Lis M. Frederiksen. 
Lis M. Frederiksen. 
Foto: Hanne Juul
Lis M. Frederiksen var kongehusets første pressechef.

Lis M. Frederiksen har en del titler på cv’et.

Sømand, avisjournalist, nyhedsvært på TV-Avisen, souschef i DRs kulturafdeling, chef for TV-Avisen, informationschef på den danske ambassade i Washington.

Og så var hun den første pressechef i det danske kongehus.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Til sommer fylder Lis M. Frederiksen 80 år, og i den forbindelse har BILLED-BLADET været forbi til en snak om livet, fremtiden og otiummet.

Jobbet i kongehuset

Hendes sidste arbejdsplads var kongehuset, hvor hun i 2004 blev midlertidigt ansat som hoffets første pressechef i forbindelse med kronprins Frederik og kronprinsesse Marys forestående bryllup.

Lis M. Frederiksen skulle forestå en professionel medieafvikling af brylluppet, og det gik så godt, at hun blev fastansat allerede inden brylluppet.

– Jeg var der i fire år. Det var utroligt at få den opfordring. En stor ære og et stort privilegium. Det har betydet meget for mig, fortæller Lis M. Frederiksen til BILLED-BLADET.

En barsk omgang

Hvordan ville Lis M. Frederiksen som pressechef mon have håndteret kongehusets aktuelle krise? Hvad ville hun have rådet dronning Margrethe til, inden regenten gik ud med nyheden om, at prins Joachims børn ikke længere skal være prinser og prinsesse?

– Det har jeg ingen mening om. Jeg er ude af det. Men selvfølgelig er det en barsk omgang for familien, siger Lis M. Frederiksen og udtrykker stor respekt for sin seneste arbejdsgiver.

– Jeg havde et fint samarbejde med dronningen. Det kan jeg ikke tale begejstret nok om. Dronningen er en formidabel person. Men man skal sørge for at kunne sit stof og være velforberedt, for ellers.., smiler Lis M. Frederiksen.

Lis M. Frederiksen til hofbal med sin mand, Erik Ettrup.
Lis M. Frederiksen til hofbal med sin mand, Erik Ettrup.
Foto: Hanne Juul

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden