10. apr. 2020
Af Laura Dalgård Hansen

Kim vandt Alene i vildmarken: Så meget tabte han sig

Kim Krohn
Kim Krohn
Foto: Kim Krohn
Efter 60 dage alene i Norges barske vildmark tabte Kim Krohn 25 kilo, men heldigvis havde han forberedt sig godt på forhånd.

Kim Krohn fik en uforglemmelig oplevelse, da han levede to måneder alene i vildmarken, og den barske natur satte sig sine spor på kroppen.

Men 45-årige Kim Krohn, der har en kandidatgrad i biologi og er neuropsykologisk coach og mentaltræner, havde forberedt sig godt på turen og de udfordringer, han ville møde i den norske vildmark.

Kim fedede sig selv op igen

- Jeg tabte mig 25 kilo, men jeg havde også taget 11 kilo på hjemmefra, fortæller Kim Krohn, der havde forberedt sig både fysisk, praktisk og især mentalt.

- Jeg havde på intet tidspunkt problemer med at rumme og håndtere hverken sult, kulde, isolation eller afsavn.

Turen i vildmarken sluttede for cirka fem måneder siden, og siden da har Kim Krohn genvundet alle de tabte kilo. Efter tre uger havde han næsten nået sin normalvægt igen.

- Vi kom hjem i november, og vi havde en dejlig jul. Jeg fedede mig selv op igen. Der var fløde på tilbud, da jeg kom hjem, så det var jeg meget glad for, siger vildmanden med et smil.

Kim har lært mange ting

En luksus som fløde var der ikke noget af ude i vildmarken, og Kim Krohn har fået meget ud af at leve uden dagligdagens mange goder.

- Taknemmelighed. Og så er jeg blevet mere rummelig og mere rolig. Jeg synes også, jeg er blevet bedre til at prioritere, hvad der er vigtigt for mig at bruge tid på. Når man er sådan et sted, hvor man ikke får noget foræret, lærer man at sætte pris på alt. Jeg spiste spyflueæg, fiskeøjne, fiskehjerne, fiskeskæl og smagte også en snegl.

- Jeg har endda spist en fisk derude, der var i hvert fald 12 dage gammel. Den smagte frygteligt. Men jeg spiste den, fordi jeg blev nødt til at hæve grænsen for, hvad jeg kunne tillade mig at smide væk, forklarer Kim Krohn, der nåede at leve 60 dage ”Alene i vildmarken”, før han blev hentet hjem af sin familie.

Stod det til ham selv, var han dog gerne blevet 1-2 uger længere.

- Der var så smukt deroppe, sneen kom og lå på fjeldene omkring mig, og jeg manglede stadig at se nordlys og færdiggøre mine snitteprojekter, siger Vildmarks-Kim med et smil.

https://imgix.billedbladet.dk/dr-0376677_2.jpg
Kim Krohn
Foto: Kim Krohn

Kim Krohn tabte mange kilo i vildmarken, men dem fik han heldigvis hurtigt tilbage igen, da han kom hjem.

Læs mere om: