Matador-klenodier søges til Bakken

Hos familien Varnæs i \

Hos familien Varnæs i "Matador".

Foto: Sandrew Metronome
På Bakken er man i fuld gang med at indsamle effekter, der skal bruges i genskabelsen af "Matador"-universet.

Familien Varnæs’ spisebord, Buster Larsens grisebil og mange andre klenodier fra Korsbæk er ved at blive samlet sammen på Dyrehavsbakken. 

Næste år åbner et autentisk Korsbæk på Bakken, og BILLED BLADET bringer i denne uge en reportage om, hvilke effekter man allerede har fået indsamlet, og hvor langt man er kommet.

Det er Cirkusrevyens direktør Torben Træsko Pedersen, der er initiativtageren til det store millionprojekt.

DR og Lise Nørgaard har godkendt, at nøjagtige reproduktioner af de gamle tv-kulisser bliver genskabt, så når Bakken lukker, vil mange af de nuværende restauranter blive jævnet med jorden for at give plads til de nye bygninger.

30. april 2015 skal det stå klar, og herfra vil Bakkens besøgende kunne opleve Algade, som vi husker den fra ”Matador”.

Varnæs' spisestue genskabes

Kendte butikker som Skjerns Magasin og Postgaarden, samt Lauras køkken og Varnæs' gamle spisestue bliver i øjeblikket genskabt, men Korsbæk-projektets ansvarlige står også på hovedet på loppemarkeder og på auktionssites for at finde effekter nøjagtig mage til dem, man kender fra den populære serie.

Det være sig alt fra bøger, aviser, barnevogne, nipsting og Madam Blå-kaffekander af den slags, der blev skænket erstatningskaffe af i Lauras køkken under krigen.

BILLED BLADET kan i denne uge vise, hvor mange af de herlige gamle klenodier, det allerede er lykkedes at få skrabet sammen. 

Man kan også klikke sig ind på hjemmesiden www.Korsbaek-bakken.dk og få en virtuel rundtur på de gader, hvor man fra næste år også vil kunne opleve grisehandler Larsen, Misse Møghe og andre fra Matadors univers.

Professionelle skuespillere skal nemlig spille rollerne, mens man som gæst går omkring i de autentiske rammer eller spiser og drikker ved ”stambordet” på Boldts jernbanerestaurant.

I denne uges BILLED-BLADET kan du også læse, hvilken særlig "Matador"-scene, der aldrig blev indspillet, som man planlægger at lade indgå i Bakkens "Matador"-univers.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden