5. jun. 2016
Af af Casper Nielsen

Matador næsten klar i helt ny udgave

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/sh-16855.jpg
foto: AOP
Hver en nålestribe i Mads Skjerns habitter vil stå knivskarpt, så der bliver noget at glæde sig til, når "Matador" nu snart er tilgængelig i nyrestaureret HD-kvalitet.

"Matador"-fans kan nu snart opleve Korsbæk, som de aldrig har set byen før - og noget meget farverigt end på dette gamle, festlige billede fra en "Matador"-sammenkomst for skuespillere og Lise Nørgaard på Nordisk Film  i Valby.
Hver en detalje vil i al fald stå så knivskarp, at man vil kunne tælle nålestriberne i Mads Skjerns habitter, når serien er klar i HD-kvalitet. 
Der har været arbejdet på højtryk på restaureringen af den populære TV-serie.
Firmaet Nordisk Film Shortcut har været hyret af DR til at give "Matador" et nyt, moderne look.
De gamle 16mm-film er blevet scannet på ny og har været igennem en efterfølgende restaureringsproces. Og nu meddeler Nordisk Film Shortcut, at man næsten er færdig.
 
Drømmer du om en gratis rejse? Klik her!
 

"Matador" bevaret for eftertiden
Det er kun arbejdet på at færdiggøre det allersidste afsnit af "Matador", der mangler. Så vil års forberedelser - og arbejdet med at sikre denne kulturskat for eftertiden - være afsluttet.
Fotograf Peter Klitgaard, der selv filmede fra afsnit 7-24, da "Matador" blev optaget i 1970’erne og 1980’erne, har været med i hele processen. Han har godkendt og sikret, at farver, detaljer og billedindhold kommer til at fremstå lige så klart og tydeligt, som det han så i sin linse for 35 år siden.
DR og Shortcut har valgt at tilnærme visningen til moderne tv-skærme ved at gå fra 4:3 til 14:9. 
Det giver smallere sorte bjælker i siderne, samtidig med at der klippes lidt af det originale billed-indhold i top og bund.
Endnu har DR dog ikke meldt ud, hvornår den nyrestaurede udgave af "Matador" kan opleves i TV og på Blu-Ray.
 
LÆS MERE: "Matador" valgt som bedste TV-serie nogensinde
 
 

Læs mere om: