7. okt. 2015
Af Maria Rode Olsen

Mette Blomsterberg: Mad behøver ikke altid være fint

Mette Blomsterberg
Mette Blomsterberg er glad for at være med i den fjerde sæson af "Den store bagedyst".
Foto: Birger Storm
Konditor Mette Blomsterberg er glad for at være med i den fjerde sæson af "Den store bagedyst". Hun mener programmet er med til at udvikle danskernes madforståelse.

Intet er tilfældigt, når "Den store bagedyst" bliver optaget. Alt fra kage-ingredienserne til inventaret er målt, vejet og afprøvet mange gange.

For smagsdommerne Jan Friis-Mikkelsen og Mette Blomsterberg er det fjerde gang, de smager med i teltet. Og for konditoren, der altid overvejer sine beslutninger nøje, var fjerde sæson af "Den store bagedyst" ikke spor svær at sige ja til.

- Jeg er meget beæret over at være med på den rejse, for det synes jeg faktisk lidt, det er. Ikke bare for "Bagedysten", men for hele vores samfund, siger Blomsterberg til BILLED-BLADET.

LÆS OGSÅ: Sasitha ude af bagedysten: Venskaberne består

Det behøver ikke være fint

Mette Blomsterberg vil gerne være med til at inspirere flere danskere, til at finde glæden ved at gå i køkkenet.

Ifølge hende behøver det ikke være den fineste gourmet, for at være vildt lækkert, og det er der måske nogle, der glemmer en gang imellem.

- Nogle tænker, det er Mette Blomsterberg, så det skal være fint. Men nej, det skal lige nøjagtigt ikke være fint, men det skal være ordentligt og ærligt, forklarer hun.

Mette Blomsterberg: Læg følelser i madlavningen

Selv de nemmeste retter kan let blive de lækreste, hvis bare man giver det et forsøg.

– Selv om det ”bare” er spaghetti carbonara i aften, elsker jeg at servere det ordentligt. Smage det ordentligt til, kaste nogle følelser i, så er det jo den skønneste aftensmad!, fortæller Mette Blomsterberg med sit karakteristiske store smil.

Læs hele interviewet med Mette Blomsterberg i BILLED-BLADET, torsdag 8. oktober.

Læs mere om: